Neandertallerin 60 bin yıl önceki açık hava yerleşimi ortaya çıkarıldı

Neandertallerin 60 bin yıl önceki açık hava yerleşimi ortaya çıkarıldı
The Times of Israel gazetesinin haberine göre, bir Neandertal üst moları ve Neandertal alt ekstremite kemikleri, İsrail’in kuzeyindeki 60 bin yıllık açık hava alanında, Ono Academic College’dan Ella Been ve Hebrew Üniversitesi’den Erella...

The Times of Israel gazetesinin haberine göre, bir Neandertal üst moları ve Neandertal alt ekstremite kemikleri, İsrail’in kuzeyindeki 60 bin yıllık açık hava alanında, Ono Academic College’dan Ella Been ve Hebrew Üniversitesi’den Erella Hovers liderliğindeki uluslararası bir araştırma ekibi tarafından keşfedildi.

The Times of Israel gazetesinin haberine göre, bir Neandertal üst moları ve Neandertal alt ekstremite kemikleri, İsrail’in kuzeyindeki 60 bin yıllık açık hava alanında, Ono Academic College’dan Ella Been ve Hebrew Üniversitesi’den Erella Hovers liderliğindeki uluslararası bir araştırma ekibi tarafından keşfedildi. Alt ekstremite kemikleri, çakmaktaşı aletler, hayvan kemikleri, denizkabukları, pigmentler ve geyik boynuzları içeren bir tabakada bulundu. Kalıntıların daha önce mağaralardan toplanması Neandertallerin mağaralarda yaşadığını düşündürmüştü. Ancak yeni çalışma, Neandertallerin Ein Qashish olarak bilinen açık hava alanını defalarca ziyaret ettiklerini ve dolayısıyla Homo sapiens’in Yakındoğu’ya vardığı zamana kadar çeşitli çevrelere yaşamak için adapte olduğunu ileri sürüyor. Fotoğrafta, Ein Qashish olarak bilinen açık hava alanında yürütülen kazılar havadan görünüyor. © Erella Hovers, Hebrew Üniversitesi.

Etiketler :