FETÖ üyeliğinden tutuklu yargılanan Nazlı Ilıcak, KKTC vatandaşlığından çıkarılıyor

FETÖ üyeliğinden tutuklu yargılanan Nazlı Ilıcak, KKTC vatandaşlığından çıkarılıyor
Nazlı Ilıcak Kıbrıs'taki evini FETÖ karargahı olarak kullandırdığı gerekçesiyle KKTC vatandaşlığından çıkarılacak.

Nazlı Ilıcak Kıbrıs vatandaşlığından çıkarılıyor.  Ilıcak'ın KKTC’deki evinin FETÖ’nün Kıbrıs yapılanması için karargah olarak kullanıldığı iddiasıyla harekete geçildi.

"FETÖ/PDY Medya Yapılanması" davasında tutuklu olarak yargılanan gazeteci Nazlı Ilıcak'ın KKTC vatandaşlığının iptal edileceği iddia edildi. Ilıcak 1995 yılında ülke vatandaşlığına kabul edilmişti.

Nazlı Ilıcak KKTC vatandaşlığına geçişini bir gazeteye şöyle anlatmıştı: "1995 yılında Girne'de Bellapais dedikleri bir manastırın yanında, eskiden ev olan bir lokantada yemek yedim. Adı Abbey House olan bu lokantayı İngiliz eşcinsel olan çift işletiyordu ve ayrılacakları için lokantayı devretmek istiyorlardı. Fiyatı da Türkiye'ye göre daha düşük olduğu için burayı ev olarak satın aldım. İkametgahım olunca vatandaşlık için de başvurdum ve kabul edildim.''

İddialara göre Ilıcak'ın evinde Türkiye'den gelen FETÖ mensubu yüksek rütbeli polis subayları ile KKTC polisinde görev yapan bazı polis subaylar toplantılar yapıyordu ve bu toplantılar polis kayıtlarına geçti. Evin 15 Temmuz darbe girişiminden hemen sonra tamamen boşaltıldığı da iddia ediliyor.

Etiketler :