Nazlı Ilıcak, tahliyesini savunan Nagehan Alçı'ya böyle vurdu!

Nazlı Ilıcak, tahliyesini savunan Nagehan Alçı'ya böyle vurdu!
FETÖ'nün medya yapılanması davasında Ahmet Altan ve Mehmet Altan kardeşler ile Nazlı Ilıcak'ın da aralarında bulunduğu 17 sanıklı davanın ikinci duruşmasında sanıklara tahliye kararı çıkmadı

FETÖ'nün medya yapılanması davasında Ahmet Altan ve Mehmet Altan kardeşler ile Nazlı Ilıcak'ın da aralarında bulunduğu 17 sanıklı davanın ikinci duruşmasında sanıklara tahliye kararı çıkmadı. Ilıcak'ın savunmasında tahliyesini savunan Nagehan Alçı'ya gönderme yapması da dikkatler kaçmadı...

FETÖ'nün medya yapılanması davasında Ahmet Altan ve Mehmet Altan kardeşler ile Nazlı Ilıcak'ın da aralarında bulunduğu 17 sanıklı davanın ikinci duruşmasında sanıklara tahliye kararı çıkmadı.

FETÖ'den tutuklanan gazeteci Nazlı Ilıcak'ın da aralarında bulunduğu 17 sanıklı davanın ikinci duruşması bugün başladı. Ilıcak, savunmasında, "Ben Bank Asya'dan krediyle villa mı aldım? Menfaat peşindekiler hapiste değil" ifadelerini kullandı. Ilıcak'ın bu göndermeyi meslektaşı Nagehan Alçı'ya yaptığı ileri sürüldü.

Dava kapsamında Altan kardeşler ve Ilıcak'a ek olarak Ekrem Dumanlı, Emrullah Uslu, Tuncay Opçin, Abdülkerim Balcı, Şemseddin Efe, Osman Özsoy, Faruk Kardıç, Fevzi Yazıcı, Mehmet Kamış, Şükrü Tuğrul Özşengül, Yakup Şimşek, Bülent Keneş, Ali Çolak ve Tibet Murat Sanlıman sanık olarak yargılanıyor.

Çağlayan Adliyesi'nde görülen duruşmayı, İngiltere-Galler Barosu İnsan Hakları Komitesi temsilcileri, gazeteciler Hasan Cemal, Alper Görmüş, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, AKP Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar ve HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan da takip etti.

Ilıcak'ın savunmasından satırbaşları şu şekilde:

Nagehan Alçı'ya gönderme

"Ben Bank Asya'dan krediyle villa mı aldım? Menfaat peşindekiler hapiste değil. Ben hiçbir zaman menfaat peşinde olmadım. Benim darbeyi önceden bildiğimi, darbeye nasıl zemin hazırladığımı, niçin darbe yapmak isteyebileceğimi de kanıtlamak zorundasınız. 3 ay önce sizi suçsuzluğuma ikna edebildiğimi sanmıştım. Ama somut delil var diyerek tahliye etmediniz. Ancak bu somut delilleri sunmadınız. Benim darbeye teşebbüs ettiğimin somut delilleri ne olabilir diye üç aydır düşünüyorum."

"İddianamede doğrular da var"

"Ben önce 'terör örgütü üyeliğinden' tutuklandım. Sonra bu örgütle alakam olmadığı ortaya kondu ama bu kez de darbecilik yamandı. Ahmet Altan ve Mehmet Altan dışında birlikte yargılandığım kimseyi tanımıyorum. Ben niye öteki insanlarla birlikte yargılanıyorum? İddianamede bazı doğrular da var: Mesela Bülent Keneş'in, Kerim Balcı'nın, Emre Uslu'nun darbe çağrışımlı tweetleri, FETÖ'cüler."

"Darbe suçlarında cebir, şiddet aranması lazım. Ben 11 tweetle bir kartopu fotoğrafıyla 'darbenin asli unsuru' olmuşum. (FETÖ firarisi eski savcı) Zekeriya Öz'le kartopu fotoğrafı, Bugün gazetesinden aldığım 15 aylık maaş darbeye teşebbüsün somut delili midir?"

Dava kapsamında Altan kardeşler ve Nazlı Ilıcak ile birlikte yargılanan diğer isimler: Ekrem Dumanlı, Emrullah Uslu, Tuncay Opçin, Abdülkerim Balcı, Şemseddin Efe, Osman Özsoy, Faruk Kardıç, Fevzi Yazıcı, Mehmet Kamış, Şükrü Tuğrul Özşengül, Yakup Şimşek, Bülent Keneş, Ali Çolak ve Tibet Murat Sanlıman.

Etiketler :