Nauert: ‘Elçilik Sokağına İstenilen Ad Verilebilir'

Nauert: ‘Elçilik Sokağına İstenilen Ad Verilebilir'
Ankara’da Amerikan Büyükelçiliği binasının bulunduğu sokağın isminin “Zeytin Dalı” olarak değiştirileceğine dair haberlerin hatırlatılması üzerine Amerika Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, "Eğer Türkiye bir sokağın adını...

Ankara’da Amerikan Büyükelçiliği binasının bulunduğu sokağın isminin “Zeytin Dalı” olarak değiştirileceğine dair haberlerin hatırlatılması üzerine Amerika Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, "Eğer Türkiye bir sokağın adını değiştirmek isterlerse bunu yapabilirler." dedi.

Ankara’da Amerikan Büyükelçiliği binasının bulunduğu sokağın isminin "Zeytin Dalı" olarak değiştirileceğine dair haberlerin hatırlatılması üzerine Amerika Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, "Eğer Türkiye bir sokağın adını değiştirmek isterlerse bunu yapabilirler." dedi.

Amerika Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, günlük basın brifinginde Türkiye ile ilgili olarak "Basın, ifade özgürlüğü ve adil yargılama süreçleri konusunda bir kez daha Türkiye’yi uyarmak istiyoruz" dedi.

Nauert, "Biz Afrin'de faaliyet göstermesek de bölgede yaşanan şiddet olaylarından kaygı duyuyoruz. Dışişleri Bakanı Tillerson, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bizim kaygılarımızı daha önce de net olarak aktardı. Türkiye'nin meşru güvenlik kaygılarını anlıyoruz." ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'YLE TEMAS HALİNDE ÇOK SAYIDA UZMANIMIZ VAR"

Dışişleri sözcüsü, Amerika’yla Türkiye’nin Suriye’de yaşanan olaylar konusunda sürekli olarak temasta bulunduklarına dikkat çekti. Nauert, "Bir süre önce, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı H.R. McMaster, Türk yetkililerle bir görüşme gerçekleştirdi. Bölgede halen çalışmakta olan ve her gün Türkiye’yle temas halinde bulunan çok sayıda uzmanımız var. Bu bölge Amerikan yönetiminin çok derin kaygılar taşıdığı bir bölge." dedi.

"TÜRKİYE'DE BELEDİYLER SOKAĞIN ADINI DEĞİŞTİREBİLİRLER"

Ankara’da Amerikan Büyükelçiliği binasının bulunduğu sokağın isminin "Zeytin Dalı" olarak değiştirileceğine dair haberlerin hatırlatılması üzerine de sözcü Nauert, "Benzer bir uygulamayı Rusya'nın da yapacağını duyuyoruz. Bu tamamen bir iç meseledir. Eğer Türkiye'de ya da Rusya'da belediyeler bir sokağın adını değiştirmek isterlerse bunu yapabilirler. Biz ifade özgürlüğüne önem veriyoruz" dedi.

Etiketler :