NATO'da AKP-CHP dayanışması!

NATO'da AKP-CHP dayanışması!
Washington'da düzenlenen NATO Parlamenter Asamblesi (PA) toplantısında AKP ve CHP arasında ABD'nin Kudüs ve YPG politikaları konusunda dayanışma yaşandı.

Washington'da düzenlenen NATO Parlamenter Asamblesi (PA) toplantısında AKP ve CHP arasında ABD'nin Kudüs ve YPG politikaları konusunda dayanışma yaşandı.

Her iki partinin milletvekilleri ortak tavır sergiledi. 11-13 Aralık tarihleri arasında yapılan NATO PA Trans Atlantik Parlamenter Forumu’nda, Türk heyeti ile ABD heyeti arasında ilginç diyaloglar yaşandı.

Toplantıda AKP’yi Ertan Aydın ve Berat Conkar, CHP’yi ise Faik Öztrak ve Lütfi Baydar temsil etti. Toplantıya katılan tüm ülkelerin başlıca konusunu, ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs açıklaması ve Suriye’de terör örgütü PYD’yle yapılan işbirliği oluşturdu.

Türk heyeti konuşmalardaa, PYD konusunda ABD’nin çifte standart uyguladığını, NATO’da müttefik olmasına rağmen terör örgütlerine destek vermesinin izah edilemeyeceğini dile getirdi. Trump’ın özel danışmanı Brett McGurk’ün katıldığı oturumu, CHP’li Lütfü Baydar yönetti.

Baydar, toplantıyı açarken, “Ülkemde iktidarı demokratik ideallerden sapmakla suçluyorum. Ama ABD, demokratik ideallere öyle aykırı hareket ediyor ki, sıradan bir Türk vatandaşını bile Trump’ın demokratik idealleri temsil ettiğine ikna edemezsiniz” dedi.

"KALICI İTTİFAKIMIZ TÜRKİYE'DİR"

Trump’ın özel danışmanı McGurk, “Bu geçici bir durum, asıl kalıcı ittifakımız Türkiye’dir. IŞİD'e yönelik Türkiye’nin verdiği mücadeleyi takdir ediyoruz” dedi. Katılımcılar Kudüs kararının bölgeye sadece kaos getireceğini ifade ettiler.

Konuşmacılar, “IŞİD'in istediği de tam böyle bir ortam. Aynı zamanda fundamentalizme karşı mücadele ederken, Evanjelist fundamentalizmi tetikliyorsunuz” dediler.

Toplantıda, ABD dışındaki NATO’nun tüm müttefikleri ortak tavır alıp Kudüs kararını kınadı.

Etiketler :