NATO en yetkili ağızdan Afrin operasyonuna destek verdi!

NATO en yetkili ağızdan Afrin operasyonuna destek verdi!
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in ofisinden yapılan açıklamada, "Türkiye bu hafta Suriye'nin kuzeyindeki harekâta ilişkin NATO'daki müttefiklerini bilgilendirdi" ifadesi yer aldı. Stoltenberg, İttifak üyesi olarak Türkiye'nin...

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in ofisinden yapılan açıklamada, "Türkiye bu hafta Suriye'nin kuzeyindeki harekâta ilişkin NATO'daki müttefiklerini bilgilendirdi" ifadesi yer aldı. Stoltenberg, İttifak üyesi olarak Türkiye'nin kendini savunma hakkı olduğunu belirtti.

HAVA SAVUNMA DESTEĞİ

Açıklamada, Türkiye'nin terörden en çok mustarip olan NATO üyelerinden biri olduğuna dikkat çekilirken, İttifak'ın Türkiye'ye Suriye'den atılan füzelere karşı hava savunma desteği sağladığı aktarıldı.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye’nin Afrin’de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekâtı’na ilişkin olarak “Tüm ulusların kendilerini savunma hakkı vardır ancak bu orantılı ve ölçülü bir şekilde yapılmalıdır” dedi. Türkiye’nin en çok terör saldırısına maruz kalan NATO üyelerinden biri olduğunu vurgulayan Stoltenberg, ilgili müttefik ülke liderleriyle düzenli temas halinde olduğunu söyledi.

DÜZENLİ İRTİBAT HALİNDEYİZ

Madrid’de İspanya Savunma Bakanı Maria Dolores de Cospedal ile ortak basın toplantısında konuşan Stoltenberg, “Cumhurbaşkanı Erdoğan ile geçen hafta konuştum. ABD dahil ilgili diğer ülkelerle düzenli irtibat içindeyiz. Suriye’nin kuzeyinde gördüğümüz sınamalar karşısında en iyi yolu bulmak için ABD ve Türkiye arasında doğrudan temas çağrısında bulunuyorum” dedi.

NATO, Türkiye’nin terör kaygılarını anlayan ve karşı karşıya olduğu tehdidin farkında olan bir yaklaşım içinde. Bununla birlikte üye ülkelerin tamamı operasyona aynı gözle bakmıyor. Türkiye ile ABD arasında operasyon nedeniyle gerginlik yaşanması, Almanya ve Fransa’nın sahadaki gerilimin düşürülmesinden ve sürenin sınırlı tutulmasından yana olan yaklaşımı NATO’nun daha güçlü açıklama yapmasının önüne geçen bir durum yaratıyor. Operasyonun uzaması halinde konunun NATO içinde değerlendirmesine yönelik talepler de var.

Etiketler :