Mustafa Yıldızdoğan'ın "Ölürüm Türkiyem" parçasıyla ilgili flaş iddia!

Mustafa Yıldızdoğan'ın "Ölürüm Türkiyem" parçasıyla ilgili flaş iddia!
15 Temmuz darbe girişiminden sonra vatandaşların dillerine dolanan Mustafa Yıldızdoğan'ın "Ölürüm Türkiyem" parçası, sosyal medyada bölücü terör örgütüne yakın bazı hesaplar tarafından çalıntı olduğu ve aslının Kürtçe...

15 Temmuz darbe girişiminden sonra vatandaşların dillerine dolanan Mustafa Yıldızdoğan'ın "Ölürüm Türkiyem" parçası, sosyal medyada bölücü terör örgütüne yakın bazı hesaplar tarafından çalıntı olduğu ve aslının Kürtçe olduğu iddia edildi.

Mustafa Yıldızdoğan, "Ölürüm Türkiyem" parçasını ilk kez 1993 yılındaki albumünde kullandı ve milliyetçi camiada oldukça popüler bir şarkı. Sosyal medyada aslı diye iddia edilen Kürtçe şarkının adı ise yazılmadığı için bilinmiyor, paylaşılan görüntülü videoda sadece "Koma Qamışlo" tarafından 1986 yılında seslendirildiği yazılı. Ancak video görüntüsünün hareketli olmadığını ve sadece tek bir kare resim olduğunu ve bunun da 1986 yılına ait olmadığı ortaya çıktı.

İŞTE O VİDEO!

Mustafa Yıldızdoğan'ın "Ölürüm Türkiyem" parçasının çalıntı olduğu iddia edildi... Bununla ilgili haberimizi birazdan paylaşacağız...

Publié par HALK TV sur jeudi 10 août 2017

İki şarkı dinlendiğinde ise bestede benzerlikler kolaylık fark ediliyor, ancak vurguların farklı olduğu da anlaşılıyor. Elbette buna konunun hakimi olan uzmanlar daha açıklayıcı yorumlar yapacaktır. Konuyla ilgili Mustafa Yıldızdoğan'dan henüz bir açıklama yapılmadı.

Öte yandan twitter'da açılan hashtagın dünyada "topic trend" listesine girmesi için yoğun propaganda yapıldığı da dikkatlerden kaçmadı.

KULLANILAN GÖRSEL 1986 YILINA AİT ÇIKMADI!

Videoda kullanılan resime zoomlama tekniğiyle hareketlilik verilmeye çalışıldığı görülürken, bu görüntüyü üstteki resimde kullanılan görüntüyle yan yana getirildiğinde birebir aynı olduğu ve resmin eski çekim videoya benzetilmeye çalışıldığı rahatlıkla anlaşılıyor.