Muharrem İnce'den Cumhurbaşkanı adaylığı açıklaması!

Muharrem İnce'den Cumhurbaşkanı adaylığı açıklaması!
Muharrem İnce, CHP Genel başkan seçilmesi durumda Cumhurbaşkanlığı adaylığına yeşil ışık yaktı.

3-4 Şubat’taki CHP 36. Olağan Kurultayı’nda CHP Genel Başkanlığı için adaylığını açıklayan Muharrem İnce, Habertürk TV’de soruları yanıtladı.

Muharrem İnce’nin açıklamaları:

İki genel başkan yardımcısının örgütü çok yorduğunu, bazen tehdit ettiklerini, bazen baskı kurduklarını, bazen seni bir yere getirrirsiniz dediklerini, bunların yanlış olduğunu, milletvekillerinin genel başkanı destek imzasına davet edildiklerini, bunların yanlış olduğunu anlattım.

(İki genel başkan yardımcısı) Onlar pazar günü PM Meclisi seçiminde gerekli cevabı alacaktır. Yeter sayıda imzam var, oldukça üzerinde imzam var. Ben 38 ilin tamamıyla görüştüm. 700 civarında delege ile bizzat görüştüm. İstanbul’da 100 civarında delege ile, Ankara, İzmir’de tümü ile görüştüm. Hiçbir sıkıntı görmüyorum.

Türkiye’nin seçenek üreten bir siyasal partiye ihtiyacı var. CHP’den değişim, Türkiye’de değişimin önünü açacaktır. Bu kurultay cesurlarla statükocuların kurultayı olacaktır. Diyorum ki, siz AKP’yi değiştirmek istiyorsunuz. Kazananı değiştirmek istiyorsanız, önce kaybedeni değiştireceksiniz.

Etiketler :