Muharrem İnce’den Büyükelçi’ye çok konuşulacak ‘dolar’ yanıtı

Muharrem İnce’den Büyükelçi’ye çok konuşulacak ‘dolar’ yanıtı
Büyükelçilerle akşam yemeğinde biraraya gelen Muharrem İnce, Avrupalı bir büyükelçinin “dolar artması sonuçta sizin işinize yarar” yorumuna “Ne dolar artsın, ne de benim işime yarasın

Büyükelçilerle akşam yemeğinde biraraya gelen Muharrem İnce, Avrupalı bir büyükelçinin “dolar artması sonuçta sizin işinize yarar” yorumuna “Ne dolar artsın, ne de benim işime yarasın. Milletimin işine yaramayacak hiçbir şey, benim de işime yaramaz..” diye yanıt verdi.

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'ye uluslararası ilgi de çok büyük...  İnce, geçtiğimiz akşam AB ülkelerinin Ankara'daki Büyükelçileri ile bir akşam yemeğinde biraraya geldi. Sözcü'den Zeynep Gürcanlı'nın haberine göre, büyükelçiler İnce'ye, tüm Türkiye'nin konuştuğu dolardaki artışı sordular. Bir Avrupalı Büyükelçi “dolar artması sonuçta sizin işinize yarar” yorumu yapınca, İnce hemen yanıtladı; “Ne dolar artsın, ne de benim işime yarasın. Milletimin işine yaramayacak hiçbir şey, benim de işime yaramaz..”

“ÇOCUKLARA ÜÇ DİLİ ÖĞRETECEĞİZ...”

Muharrem İnce'ye Avrupalı Büyükelçiler özellikle “ana dilde eğitim” konusunda ne düşündüğünü sordular. İnce, Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde eğitimi çocuklara üç dil öğretecek şekilde düzenleyeceklerini belirterek, “Türkçe, çocuğun ana dili ve bir uluslararası dil öğreteceğiz” yanıtını verdi.

“ÜLKELERİN KURALLARINA SAYGILIYIM”

Muharrem İnce'ye, yurtdışında miting yapıp yapmayacağı da soruldu. Yunanistan ve Bulgaristan'da miting olmasa da, oradaki Türk kökenli halkla buluşma planladığını anlatan İnce, isim vermeden referandum döneminde AKP'li Bakanların “gelmeyin” denmesine rağmen hükümetlere haber vermeden şekilde Avrupa ülkelerinde seyahat etmelerine değinerek,  “Ama eğer sorun yaratacaksa, gitmem. Ben ülkelerin kurallarına saygılıyım. Benim kuracağım hükümetten bir bakan, mesela Hollanda'ya gidecek olsa, Hollanda bunu uygun bulmasa, elbette Hollanda'nın kararına saygılı oluruz” diye konuştu.

“BAŞÖRTÜSÜ İNSANLARIN KİŞİSEL TERCİHİ. KARIŞMAM”

İnce'ye başörtüsü de soruldu. “Bu konu,insanların kişisel tercihidir. Ben karışmam” diyen İnce, tüm insanların inançlarına saygılı olduğunu vurguladı.

“2. TURDA KÜRTLERİN OYUNU ALIR MISINIZ?”

İnce'ye yemekte sorulan en ilginç sorulardan biri de, ikinci tura kalması halinde Türkiye'nin Kürt kökenli vatandaşlarının oyunu alıp alamayacağı idi. “Bu konuda hiçbir endişesi olmadığını” söyleyen Muharrem İnce, HDP'nin adayı Selahattin Demirtaş'ı da Edirne Cezaevinde ziyaret ettiğini anlattı. İnce, seçim mitingi için Diyarbakır'a gittiğinde de Demirtaş'ın ailesini ziyaret edeceğini ifade etti. Yemekte Büyükelçilere, Demirtaş'ın kendisine “ortada bir haksızlık var; Ben burada yan gelip yatıyorum, diğer Cumhurbaşkanı adayları çalışıp duruyor” esprisini yaptığını, “tüm cumhurbaşkanı adayları birer hafta gelip berim yerime yatsın, ben de çalışayım” dediğini de anlattı ve “Ben de kendisine ben gelir bir hafta yatarım” dediğini aktardı.

“ATATÜRK'ÜN SÖZLERİYLE “YÖNÜMÜZ BATI” MESAJI VERDİ

İnce, konuşmasında “osmanlı dönemlerini canlandırma hevesindeki zihniyete karşıyız” diyerek, Atatürk'ün başta “yurtta barış, cihanda barış” olmak üzere pek çok sözüne atıf yaptı. Atatürk'ün Cumhuriyeti kurarken yön olarak “muassır medeniyetleri” işaret ettiğini, bundan da Batı demokrasileri ile laikliği kastetiğini vurgulayan İnce, seçilmesi halinde hemen atacağı adımları ise şöyle sıraladı;

* OHAL derhal kalkacak

* Piyasa ekonomisi tüm kurallarıyla işleyecek, Merkez Bankası'na tam bağımsızlık sağlanacak.

* hukukun üstünlüğü sağlanacak

* Şefaflık ve hesap verilebilirlik, bizim iktidarımızın ana ilkesi olacak.

Etiketler :