Muharrem İnce noter önünde açıklamalarda bulundu

Muharrem İnce noter önünde açıklamalarda bulundu
Dün akşam Halk TV'de Şaban Sevinç'in konuğu olan ve Kurultay sürecini değerlendiren Muharrem İnce, bugün Kurultay tartışmalarıyla ilgili noter önünde açıklamalarda bulundu.

Bütün delegeleri bugün notere gidip olağanüstü kurultay için imza vermeye davet eden Muharrem İnce noter çıkışında bir açıklama yaptı.

İnce yaptığı açıklamalarda şunları kaydetti:

Önümüzdeki dönemde genel başkan olursam üyelerin önüne sandık koyacağım. STK’ların, BARO'ların, odaların, belki de CHP'nin adayını destekleyecek başka siyasi partilerin üyelerinin oy kullanacağı bir ön seçimle cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi; burada kendim de aday adayı olacağım. Ama cumhurbaşkanlığı seçimini kazanamazsam 45 gün içinde partiyi olağanüstü kurultaya götüreceğimi taahhüt ettim. Bunu imzaladım, yani koltuk derdinde değilim. Türkiye derdindeyim, çocuklarımızın geleceği derdindeyim. Uzun süreli bir hazırlıkla bunun başarılabileceğine inanıyorum. Zafer hazırlıktır diyorum hep. Sen 50 gün kala, çık gel bizim adayımız ol demekle olmuyor bu iş. Uzun süreli bir hazırlık lazım. Tıpkı Mustafa Kemal Paşa'nın Gediz'de, Kütahya'da, Eskişehir'de yenilip orduyu Sakarya'nın doğusuna çekip büyük bir hazırlık yapıp daha sonra Büyük Taarruz'la birlikte kazandığı gibi, bu zaferin mümkün olacağını ama iyi bir hazırlık gerektiğini düşünüyorum.

Kaç imza toplandığının sorulması üzerine İnce, "Ben imzaların sorumlusu değilim" cevabını verdi.

Olağanüstü Kurultay için imza toplama süresi bugün saat 17.30'da bitecek.

Etiketler :