'Müdür olamadım' dayağında skandal gelişme

'Müdür olamadım' dayağında skandal gelişme
Ünye İlçe Tarım Müdürlüğü’nde Ziraat Mühendisi olarak çalışan Mehtap Toptaş'ın eski müdürü tarafından darp edilmesine ilişkin Ordu Aile Sosyal Politikalar Müdürlüğü'nün başvurusu sonuçlandı

Ünye İlçe Tarım Müdürlüğü’nde Ziraat Mühendisi olarak çalışan Mehtap Toptaş'ın eski müdürü tarafından darp edilmesine ilişkin Ordu Aile Sosyal Politikalar Müdürlüğü'nün başvurusu sonuçlandı. Çaybaşı İlçe Tarım Müdürü Ahmet Sarıkoca'ya, Toptaş ve ailesine 40 gün boyunca yaklaşmama kararı verildi. Koruma talebi ise reddedildi.

Ordu Aile Sosyal Politikalar Müdürlüğü, Ünye İlçe Tarım Müdürlüğü’nde Ziraat Mühendisi olarak çalışan Mehtap Toptaş’ın eski müdürü tarafından darp edilmesine ilişkin olarak suç duyurusunda bulundu. Çaybaşı İlçe Tarım Müdürü Ahmet Sarıkoca ve ailesinin saldırısına uğradığı gerekçesiyle Sarıkoca hakkında 40 gün süre ile şiddet mağduru Toptaş ve ailesinin bulunduğu konuta, iş yerine yaklaşmaması kararı alındı. Gazete Duvar'ın haberine göre, Toptaş’ın koruma talebi ise reddedildi.

Geçen Ocak ayında yaşanan olayda iddiaya göre aynı apartmanda oturduğu eski çalışanın evini basan Çaybaşı İlçe Tarım Müdürü Ahmet Sarıkoca, Ünye İlçe Tarım Müdürlüğü’ne geçememesinin sebebi olarak Mehtap Toptaş’ı suçluyordu.

VALİ ‘KIZINIZ DELİ’ DEDİ!

Mehtap Toptaş’ın, koruma kararı talebi ise aynı iş yerinde çalışmadıkları gerekçesiyle reddedildi. Toptaş, bu kişilerin hiçbir şekilde gözaltına alınmamasına tepki göstererek hukuk mücadelesinin süreceğini belirtti. Toptaş ve ailesi saldırıya maruz kaldıktan sonra Ordu Aile Sosyal Politikalar Müdürlüğü, Ünye 3. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvurdu. Mahkeme Sarıkoca hakkında 40 gün boyunca Toptaş’a ve ailesine yaklaşmama kararı çıkarttı. Koruma kararı ise Toptaş ve müdürün aynı iş yerinde çalışmamaları gerekçe gösterilerek mahkeme tarafından reddedildi.

Toptaş, bu kişiler hakkında suç duyurusunda bulunduğunu fakat hiçbir şekilde gözaltına alınmadıklarını belirterek tepki gösterdi. Anne ve babasının Valiliğe giderek bu şahıslar hakkında dilekçe verdiğini anlatan Toptaş şunları söyledi: “Vali bu esnada annem ve babamı azarlayarak, ‘Kızınız deli. Kızınızı alın ve gidin buradan’ dedi. Yine geçtiğimiz eylül ayında tayin istedim. Fakat tayinime hiçbir şekilde yanıt vermediler. Darp haberleri basında yayımlandıktan sonra jet hızıyla tayinimi istediler. Bu insanların hâlâ kamuda çalışması vicdanımı rahatsız ediyor. Bu insanların görevden alınmaları gerekir.”

NE OLMUŞTU?

Ünye İlçe Tarım Müdürlüğünde Ziraat Mühendisi olarak çalışan Mehtap Toptaş, eskiden birlikte çalıştığı Çaybaşı İlçe Tarım Müdürü Ahmet Sarıkoca ve ailesinin saldırısına uğramış. İddiaya göre aynı apartmanda oturduğu eski çalışanı Mehtap Toptaş’ın evini basan Çaybaşı İlçe Tarım Müdürü Ahmet Sarıkoca, Ünye İlçe Tarım Müdürlüğü’ne geçememesinin sebebi olarak gördüğü Mehtap Toptaş’ı ve ailesini darp etmişti. Toptaş, aynı apartmanda yaşadığı eski müdürünün Ünye İlçe Tarım Müdürlüğü’ne geçemediği için kendisini hedef haline getirdiğini iddia etmişti.

Etiketler :