Bugün günlerden Adalet!

Bugün günlerden Adalet!
Türkiye'nin dört bir yanından yüzbinlerce insan Maltepe'deki tarihi buluşmaya katılmak için geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan İstanbul'a başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'nün bugün son etabının ardından  düzenlenecek 'Adalet Buluşması' için gelenler Maltepe'deki miting alanını doldurmaya başladı.

Miting alanına girenlerin ağırlıklı olarak Türk bayrakları, "Adalet" yazılı pankart, flama ve Atatürk posterleri taşıdıkları görülüyor.  Alana, deniz yolu dahil 4 farklı arama noktasından giriş yapılıyor. Alandan yükselen müzikle halay çekenler, gölgede bir yer bulup mitingin başlama saatini bekleyenler var.   'Hak, hukuk, adalet' alanda atılan en sık slogan.

ZÜLFÜ LİVANELİ VE ONUR AKIN KONSERLERİ

Alanda, saat 16.00'dan itibaren Zülfü Livaneli ve Onur Akın konser verecek. Aynı dakikalarda  CHP lideri Kılıçrdaroğlu, 'Adalet Yürüyüşü'nün son etabını tamamlamak üzere Dragos'tan hareket edecek.

80 METRE UZUNLUĞUNDA SAHNEDEN HİTAP EDECEK

Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasını, 80 metre genişliğinde ve 20 metre derinliğinde olan bir  sahneden yapacak. Sahnenin arkasında  'Adalet' yazısı olan büyük bir pankart asılı.  Kürsünün bulunduğu platformun bir tarafında büyük bir Türk bayrağı diğer tarafından ise Atatürk'ün resmi bulunuyor.

680 GAZETECİ AKREDİTE EDİLDİ

Mitingi yerli ve yabancı olmak üzere çok sayıda basın mensubu takip ederken, CHP basın bürosundan alınan bilgiye göre miting için 680 basın mensubunun akreditasyon yaptığı öğrenildi. Ayrıca basın mensupları, sahnenin hemen sağ tarafına kurulan büyük bir platformdan takip edebilecek.

Kılıçdaroğlu'nun yapacağı yaklaşık 3 kilometrelik yürüyüşün ardından mitingin saat 18.00'de başlaması planlanıyor.

Bostancı'da toplananlar Maltepe'ye yürüyüşe geçti

BOSTANCI'da toplanan gruplar saat 14.30'da Maltepe Parkı'na doğru yürüyüşe geçti.

Ellerinde 'Adalet' yazılı pankartlar bulunan,  'Adalet' yazılı tişört giyen gruplar saat 13.00'den itibaren Bostancı'da toplanmaya başladı. Kalabalık burada bir süre 'Hak, hukuk, adalet' şeklinde slogan atıp marşlar söyledi. Saat 14.30'da yaklaşık 2 bin kişi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'nün mitingle 'son bulacağı Maltepe Parkı'na doğru yürüyüşe geçti.

Kani Beko: Türkiye'de yaşayan 80 milyona yakın insan adalet bekliyor

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu üyesi bir grup Adalet Mitingi'ne katılmak üzere Maltepe Miting alanına geldi. 'Herkes için adalet' pankartı taşıyan grup sloganlara atarak turnikelerden geçti.

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, giriş öncesi bir açıklama yaptı. Beko, "DİSK'e bağlı sendikalarla adalet mitingine geldik. Türkiye'de yaşayan 80 milyona yakın insan adalet bekliyor. Dilerim bugün milyonlarca burada adalet taleplerini dile getirirler. Cezaevinde 161 gazeteci 11' e yakın milletvekilimiz var. Kanun Hükmünde Kararnamelerle işten atılan memur kardeşlerimiz var.  81 belediyede kayyum var.Ben burasının adalet arayan insanlara umut olur düşüncesindeyim" ifadelerini kullandı.

Adalet Mitingi'ne kucağında ördeğiyle gitti...

MALTEPE'deki mitinge  gelenler arama noktalarından geçirilerek alana alınıyor. Yanlarında getirdikleri çantaları x-ray cihazlarından geçirilen Türkiye'nin çeşitli illerinden gelenlerin üstleri aranıyor. Bu arada bir kadının miting alanına kucağında ördeğiyle gitmesi dikkat çekti.

Vatandaşlar miting alanına girmeye başladı

MALTEPE'de bulunan miting alanına vatandaşlar alınmaya başlandı.

Bomba aramasının ardından tamamen güvenli hale getirilen miting alanına vatandaşlar arama noktalarından geçirilerek sokuluyor. Miting alanı hızla doluyor.Polis ekipleri vatandaşları oluşturulan kapılardan üzerleri aranarak içeri alıyor. Miting alanı hızla dolmaya devam ederken alanda Türk bayrakları ve "Adalet" yazılı pankartlardan başka bir slogan bulunmuyor.

Vatandaşlar ağaç gölgesinde miting saatini bekliyor

CUMHURİYET Halk Partisi(CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’dan başlattığı “Adalet Yürüyüşü”nün mitingle son bulacağı Maltepe Parkı’na girişler başladı. Yoğun güvenlik önlemi alınan miting alanına vatandaşlar x-ray cihazlarda aranarak girmeye başladı.

POLİS KÖPEKLERİ ALANI TARADI

Çok sayıda güvenlik görevlisinin görev yaptığı mitingte, TOMA ve akrep gibi zırhlı araçlar da hazır bulunuyor. Polis helikopteri sürekli olarak alanın üzerinde tur atarken, miting alanına girişler başlamadan önce polis köpekleri de bomba araması yaptı.  Bu arada miting alanında çok sayıda ambulans yer alırken, engelli vatandaşlar için tekerli sandalyeler bulunuyor.

VATANDAŞLAR AĞAÇ GÖLGELERİNDE MİTİNG SAATİNİ BEKLİYOR

Saat 18:00’de başlayacak miting öncesinde sahil yolu trafiğe kapatılırken, miting alanı polis bariyerleri ile çevrildi. Ellerinde ‘adalet’ yazılı pankartlarla ve ‘adalet yazılı tişörtleriyle bekleyen vatandaşlar, refüj ve miting alanı yakınlarında bulunan ağaç gölgelerinde miting saatinin gelmesini bekliyor.

ADALET MİTİNGİ ÖNCESİNDE İZMİR MARŞI ÇALDILAR

Maltepe'de düzenlenecek Adalet Mitingi öncesinde Bandosol isimli müzik grubu 'İzmir Marşı' çaldı. Kortej eşliğinde yürüyen gruba, mitinge gelenler alkışlarla eşlik etti.

KILIÇDAROĞLU KÜRSÜYE 18:00’DE GELECEK

CHP lideri dünyanın en uzun yürüyüşünü tamamlayarak Maltepe Sahili'nde ulaşacak ve konuşmasını gerçekleştirecek. Kılıçdaroğlu’nun kürsüye saat 18:00 sıralarında çıkması bekleniyor.

Tarihi ‘Adalet Buluşması’nın ev sahibi konumundaki CHP İstanbul İl Başkanlığı, yaklaşık 10 bin sivil toplum örgütü, meslek odası, siyasi parti ve derneklere davetiye gönderdiklerini duyurdu.

ÇOK SAYIDA STK VE SİYASİ PARTİ DE KATILIYOR

Başkanlığı açıklamasına göre; sendikalar, meslek odaları, kitle örgütleri ve farklı dünya görüşlerine sahip, Saadet, ÖDP gibi birçok siyasi parti de buluşmaya katılacağını duyurdu.

Siyasi partilerin yanı sıra DİSK, KESK, TMOOB ve TTB'ye bağlı yüzlerce STK da alandaki yerini alacak.

DHA