Çavuşoğlu, 2 MİT mensubunun PKK tarafından kaçırıldığını doğruladı

Çavuşoğlu, 2 MİT mensubunun PKK tarafından kaçırıldığını doğruladı
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bölücü terör örgütü PKK'nın 2 Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) menbusunu kaçırdığı iddiasını doğruladı.

PKK'nın Kuzey Irak'ta  2 MİT elemanını kaçırdığına ilişkin iddialarla ilgili hükümetten ilk açıklama geldi. Çavuşoğlu, iddiaları doğrularken, Ağustos ayında gündeme gelen konu için ise PKK ile kurulan bir bağlantı olmadığını söyledi.

Çavuşoğlu, “PKK’nin Irak’ın kuzeyinde iki üst düzey Türk istihbarat yetkilisini kaçırıp Kandil dağlarındaki üssüne götürdüğüne dair bilgiler geliyor. MİT Başkanı Hakan Fidan’ın görüşmeler yapmak için Erbil’e gidebileceği söyleniyor. Ankara bu sorunu nasıl çözmeyi planlıyor?” sorusuna, "PKK yerel yetkilileri, sıradan sivilleri, doktorları, polisleri ve herkesi kaçırdı. Bu yüzden bir terör örgütü. Elbette kurumlarımız, PKK’nın kaçırdığı tüm vatandaşlarımızın geri getirilmesi için çalışıyor; ancak ülkemizin, bizim bahsedilen iki kişiyi geri getirmek için PKK ile kurduğumuz doğrudan bir bağlantı yok." ifadeleriyle yanıt verdi.

Etiketler :