MİT Kumpası soruşturmasında 24 gözaltı kararı

MİT Kumpası soruşturmasında 24 gözaltı kararı
FETÖ'nün "7 Şubat MİT kumpası"na yönelik soruşturma kapsamında, 24 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Listenin başında FETÖ lideri Fethullah Gülen bulunuyor. Şu ana kadar gazeteci Mustafa Gökkılıç, iki polis memuru ve bir avukat yakalandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada “FETÖ'nün 7 Şubat Mit Kumpasına yönelik soruşturma kapsamında yakalama ve gözaltı kararı alınmıştır, 24 şüpheli hakkında yakalama ve gözaltı kararı verilmiştir.” denildi.

Şüpheliler arasında; FETÖ lideri Fetullah Gülen, halen cezaevinde bulunan FETÖ’nün polis müdürleri Yurt Atayün, Ali Fuat Yılmazer, Serdar Bayraktutan, Oğuzhan Ceylan, Erol Demirhan ile FETÖ’nün sözde MİT imamı Murat Karabulut, soruşturmayı başlatan eski savcı Sadrettin Sarıkaya ve  Bilal Bayraktar’ın olduğu ve tutuklu olmayan şüphelilere yönelik yakalama işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

Detaylar...

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ'nün 7 Şubat MİT kumpasına yönelik soruşturması kapsamında 24 şüpheli hakkında gözaltı ve yakalama kararı verilmesinin ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube ekipleri çalışma başlattı. TEM ekipleri şüpheliler hakkında yaptığı çalışmalarda 10 şüphelinin tutuklu bulunduğunu, 5 şüphelinin ise yurt dışında olduğunu tespit etti. Geriye kalan 9 kişinin yakalanması için sabah saatlerinde il genelinde eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Geçmişte TEM ve İstihbarat Şube’de çalışan polis memurları Fazıl Adnan Ezgi, Faik Şaşmaz, Aykut Güçlü, Şenol Eskitürk ile gazeteci Mustafa Gökkılıç ve Avukat Ümit Duman yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan 6 kişi ifadesi alınmak üzere Vatan Caddesi’nde bulunan TEM Şube Müdürlüğüne getirildi. Polis ekiplerinin 3 kişinin daha yakalanması için çalışmaları devam ediyor.

ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE CEZAEVİNDEN İFADEYE GETİRİLECEKLER

FETÖ soruşturmaları kapsamında halen cezaevinde tutuklu bulunan eski emniyet müdürleri Yurt Atayün, Erol Demirhan, Ali Fuat Yılmazer, Oğuzhan Ceylan ile FETÖ'nün sözde MİT imamı Murat Karabulut ve söz konusu kumpas soruşturmasını yürüten savcılar Sadrettin Sarıkaya, Bilal Bayraktar’ın da önümüzdeki günlerde tutuklu bulundukları cezaevlerinden Vatan Caddesi’nde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne getirerek ifadelerinin alınacağı öğrenildi.

DHA

Etiketler :