Mısır'da camiye bombalı ve silahlı saldırı!

Mısır'da camiye bombalı ve silahlı saldırı!
Mısır'ın Kuzey Sina bölgesinde bir camiye bombalı saldırı yapıldı. Patlamanın ardından silah sesleri duyulduğu belirtildi. Saldırıda en az 235 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Mısır'da 3 gün ulusal yas ilan edildi.

Reuters'e konuşan görgü tanıklarının açıklamasında göre saldırganlar Ariş kentinin batısındaki Bir el Abed'de bulunan El Ravdah camisine cuma namazı sırasında saldırdı. Güvenlik güçlerini destekleyen cemaatin hedef alındığını söyleyen görgü tanıkları saldırganların bir bombayı infilak ettirdiğini ayrıca camidekilere 4 adet arazi aracından ateş açtıklarını aktardı.

MISIR'DAKİ SALDIRIDA EN AZ 235 ÖLÜ

Mısırlı güvenlik kaynakları saldırıda onlarca kişinin öldüğünü ve yaralandığını aktarırken, Sky News Arabia en az 235 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Ancak bu iddia resmi kaynaklarca henüz doğrulanmadı. AFP'ye konuşan Mısır Sağlık Bakanlığı sözcüsü ise saldırıda  130'dan fazla  kişinin yaralandığını söyledi.

Saldırıyı henüz üstlenen bir örgüt olmadı ancak Mısır ordusu eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin 2013'te ordu darbesiyle devrilmesinin ardından bölgedeki cihatçılarla savaşıyor. 2014'te IŞİD'e biat eden Sina'daki cihatçılar bölgede yapılan bir dizi ölümcül saldırının sorumluluğunu üstlenmişti.

Etiketler :