Milli Takım Ukrayna karşısında kötü performans sergiledi: 2-0

Milli Takım Ukrayna karşısında kötü performans sergiledi: 2-0
Lucescu'nun ilk kez Milli Takım'ın başında olduğu maçta Türkiye, Ukrayna'ya 2-0 yenildi. Lucescu'nun oyuncu tercihleri ve Milli Takım'ın performansı kötü not aldı

Lucescu'nun ilk kez Milli Takım'ın başında olduğu maçta Türkiye, Ukrayna'ya 2-0 yenildi. Lucescu'nun oyuncu tercihleri ve Milli Takım'ın performansı kötü not aldı. Türkiye, iki tartışmalı iki gol sonrası gruptaki ikinci yenilgisini aldı ve Dünya Kupası hayallerini zora soktu.

Lucescu'nun ilk kez Milli Takım'ın başında olduğu maçta Türkiye, Ukrayna'ya 2-0 yenildi. Lucescu'nun oyuncu tercihleri ve Milli Takım'ın performansı kötü not aldı. Türkiye, iki tartışmalı iki gol sonrası gruptaki ikinci yenilgisini aldı ve Dünya Kupası hayallerini zora soktu.

2018 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'nda Ukrayna ile kritik bir maça çıkan Türkiye, rakibine 2-0 yenilerek gruptan çıkma hayallerini mucizelere bıraktı. Gruptaki son üç maç öncesi Fatih Terim’in görevine son veren Mircea Lucescu’yu takımın başına getiren Türkiye Futbol Federasyonu’nun bu hamlesi galibiyete yetmedi. İki tartışmalı gol sonrası gruptaki ikinci mağlubiyetini alan Türkiye, Dünya Kupası’na katılma hayallerini mucizelere bıraktı.

Karşılaşmaya sürpriz bir 11 ile çıkan Mircea Lucescu, savunmanın göbeğinde Bundesliga’da oynayan Ömer Toprak ve Çağlar Söyüncü’yü yedek bırakıp, Mehmet Topal ve Serdar Aziz ikilisine şans verdi. Orta sahada Oğuzhan Özyakup ve Arda Turan’ı düşünmeyen Lucescu, Emre Belözoğlu, Ozan Tufan ve Hakan Çalhanoğlu üçlüsünü tercih etti. Caner Erkin yerine de İsmail Köybaşı’nı oynatan tecrübeli çalıştırıcının bu kararları, oldukça tartışıldı.

Ukrayna’nın etkili kanat hücumları karşısında yetersiz kalan iki bekimize, savunmaya yardım etmeyen orta alan da eklenince, hem pozisyon bulan hem de savunmadan dönen topları toplayan ve Lucescu’nun kararlarının tartışılmasını haklı kılan bir Ukrayna ortaya çıktı. Hücumda etkili olamayan aynı zamanda da savunma yapamayan Türkiye, rakibinin ataklarına sadece seyirci kaldı. Sağlı sollu hücumlarla savunmamızı zorlayan Shevchenko’nun öğrencileri, iki tartışmalı golle aradığı skoru da buldu. Biri ofsayt biri de dışarıdan çevrilen iki golle yenik duruma düşen Türkiye, kendisinden beklenen reaksiyonu da gösteremeyince ikinci yarı Ukrayna’nın tek kale futboluna sahne oldu. Peş peşe bulduğu pozisyonları değerlendiremeyen Ukrayna, kalecisinin yere dahi yatmadığı mücadeleyi 2-0 kazanmayı başardı.

MAÇTAN NOTLAR:

Lucescu çıldırdı

Lucescu maçın 51'nci dakikasında tac atışını ileri uç yerine defansa kullanan Şener'e sert şekilde bağırarak "Neden geriye oynuyorsun. İleriye atman gerek" dedi. Şener ise özür diledi..

018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu 7. maçında deplasmanda Ukrayna ile karşı karşıya gelen A Milli Futbol Takımı, yeni teknik direktörü Mircea Lucescu yönetiminde ilk maçına çıktı.

Kharkiv şehrindeki Metalist Stadı'nda oynanan ve Türkiye'nin Dünya Kupası'na katılması adına büyük önem taşıyan maçta, ay-yıldızlı ekip Rumen teknik adam yönetiminde sahada yer aldı.

Lucescu, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ile yolların ayrılmasının ardından 2 Ağustos'ta 2+1 yıllık sözleşme imzalayarak göreve başlamıştı.

- Bakan Bak da millileri yalnız bırakmadı

Karşılaşmayı Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da tribünden izledi. Ayrıca Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, başkan vekilleri Servet Yardımcı, Nihat Özdemir, Ali Dürüst, yönetim kurulu üyeleri Cengiz Zülfikaroğlu ile Kaan Terzioğlu da tribünden takip etti.

Ayrıca bazı Süper Lig, TFF 1. Lig, Spor Toto 2. ve 3. Lig kulüplerinin temsilcileri de TFF'nin davetlisi olarak tribünde yerlerini aldı.

- Kaptan Emre Belözoğlu

A Milli Futbol Takımı'na 3 yıl aradan sonra yeniden çağrılan Emre Belözoğlu, Ukrayna karşısında ilk 11'de şans buldu.

Emre son olarak 2014'ün ağustos ayında milli takıma çağrılmıştı. A Milli Futbol Takımı'nın son oynadığı Kosova maçında Mehmet Topal sahaya kaptan olarak çıkmıştı.

Son puan durumu

Etiketler :