Milli Takım için sürpriz isim: Rıdvan Dilmen

Milli Takım için sürpriz isim: Rıdvan Dilmen
Fatih Terim'in ayrılmasının ardından Milli Takımın başına hangi ismin geleceği konuşuluyordu. Bu süreçte Şenol Güneş'in adı öne çıkmıştı ancak olumsuz yanıt gelmesi üzerine sürpriz bir isimle görüşüldüğü öğrenildi.

Fatih Terim'in ayrılmasının ardından Milli Takımın başına hangi ismin geleceği konuşuluyordu. Bu süreçte Şenol Güneş'in adı öne çıkmıştı ancak olumsuz yanıt gelmesi üzerine sürpriz bir isimle görüşüldüğü öğrenildi. Bu isim, TFF başkanlığına oynayıp daha sonra vazgeçen, "evetçi" Rıdvan Dilmen'den başkası değil.

Rıdvan Dilmen ile ilk görüşmenin gerçekleştiği, getirileceği görevin Fatih Terim göreve geldiği sırada oluşturulan Türkiye Milli Takım Direktörü olacağı öğrenildi.

Rıdvan Dilmen'e giden yol böyle gelişti

Milli Takım Teknik Direktörlüğü için Fatih Terim'in istifasından bu yana bir çok isim ortaya atılmıştı. Bu isimler arasında en güçlü aday şüphesiz Beşiktaş Teknik Direktörlüğü görevini sürdüren Şenol Güneş'ti. Ancak Güneş'ten "aynı anda iki takım çalıştırılmasını doğru bulmuyorum, Beşiktaş'ın başındayım" şeklinde bir açıklama gelince, Türkiye Futbol Federasyonu'nun yeni arayışlara girdiği, konuyla ilgili Cumhurbaşkanlığı sarayına da danışıldığı Federasyona yakın çevreler tarafından dillendirildi.

Güneş'in olumsuz fikri sonrası akla ilk gelen isim Başakşehir Teknik Direktörü  Abdullah Avcı'ydı. Ancak Avcı'nın başında olduğu  İstanbul Büyükşehir Belediyesiyle bağlantılı ve AKP'ye yakınlığı olan Başakşehir SK'nın başarılı bir yolda ilerlemesi nedeniyle, Avcı'nın yerinde kalmasını daha uygun olacağı düşünüldü.

"Evetçi" Dilmen

Güneş ve Avcı'dan sonraki isim ise Cumhurbaşkanlığının davetlerinde boy gösteren, 16 Nisan Referandumu sürecinde sosyal medyada paylaştığı "evet videosuyla dikkat çeken şimdilerde halen spor yorumculuğu yapan Rıdvan Dilmen'den başkası değildi. 2018 yılında TFF Başkanlığı'na aday olmayı düşündüğünü ifade eden Dilmen, referandum sürecinde bu yüzden "evet" bloğunda yer aldığı bir çok kesim tarafından eleştirilmişti. Dilmen, daha sonra bu fikrinden geri adım atmıştı.

Programda tek başına kaldı

Dilmen, NTV kanalında da "%100 Futbol" progamıyla da popüler bir isim. Fakat programın moderatörü Güntekin Onay NTV'den BeinSports kanalına transfer olmasıyla programın eskisi gibi popüler olması beklenmiyor. Dilmen'in bunu da göz önüne alarak Milli Takımlar Teknik Direktörlüğüne sıcak baktığı yakın çevresi tarafından ifade ediliyor.

Başarılı olur mu?

Dilmen kısa süren 1999 yılındaki 3 aylık Fenerbahçe teknik direktörlüğü macerasının ardından kısa sürelerle Konyaspor, Altay, Adanaspor ve son olarak 2003 yılında Karşıyaka SK takımlarının başında bulundu. Bu sürede hiç bir başarıya imza atamaması, Dilmen'in Milli Takıma nasıl bir başarı kazandıracağını da sorgulatıyor.

Etiketler :