Milli Eğitim Bakanlığı Milli Bayramları önemsemedi!

Milli Eğitim Bakanlığı Milli Bayramları önemsemedi!
Resmi Gazetenin 8 Haziran 2017 tarihinde yayınlanan Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliğindeki belirli gün ve haftalar çizelgesinde bayram olarak kabul edilen "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik...

Resmi Gazetenin 8 Haziran 2017 tarihinde yayınlanan Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliğindeki belirli gün ve haftalar çizelgesinde bayram olarak kabul edilen "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" yer alırken, diğer Milli Bayramların yer almaması tepki çekti.

Resmi gazetede ilk defa 13.01.2005 tarihinde yayınlanan bu çizelge, daha sonra 4 kez revize edildi. Son revizeye "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" eklendi. Ancak, 23 Nisan Ulusal Egemenli ve Çocuk Bayramı, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Bayramı, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının çizelgenin ayrıntısında olmaması tepkiye neden oldu.

Listenin sonuna ise 54. maddde olarak "Mahalli Kurtuluş günleri ve Atatürk günleri ile Tarihi günler" ibaresi yer aldı. Ancak bu da parantez içinde "gerçekleştiği tarihlerde" notu ile gösterildi.

Etiketler :