Milletvekili heyeti, ABD'deki Silikon Vadisi'ne gidiyor

Milletvekili heyeti, ABD'deki Silikon Vadisi'ne gidiyor
Meclis komisyonu üyelerinden oluşan heyet, Silikon Vadisi'nde inceleme ve temaslarda bulunmak üzere ABD'yi ziyaret edecek.

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu üyelerinden oluşan bir heyet dünyanın en önemli bilim, teknoloji ve girişimcilik merkezlerinden biri sayılan Silikon Vadisi'nde inceleme ve temaslarda bulunmak üzere Amerika Birleşik Devletleri'nin San Francisco şehrine hareket ediyor.

TBMM heyeti Google, Tesla, Apple gibi şirketlerin yanı sıra start-uplarla da görüşecek ve Silikon Vadisi'ndeki şirketlerde çalışan Türk iş insanları ve girişimcilerle de bir araya gelecek.

Ziyaretin önemine dikkat çeken Didem Engin, "Dünyada dijital devrim yaşanırken ülkemiz hem eğitim altyapısı hem de teknolojik ilerleme olarak bu devrimden çok ama çok uzakta. Silikon Vadisi'ni daha önce de ziyaret edip buradaki girişimcilerle görüşmüştüm, teknolojik ilerlemeleri de çok yakinen takip ediyorum. Bu ziyaretimizde, dünyadaki dijital devrimin parçası olan kişiler ve kurumlarla güncel gelişmeleri ve trendleri görüşeceğiz." dedi.

Etiketler :