Microsoft'tan fenomen öğretmene iyi haber

Microsoft'tan fenomen öğretmene iyi haber
Batı Afrika ülkesi Gana’da, bir öğretmenin yaptığı sosyal medya paylaşımı, gelişmemiş ülkelerdeki eğitim imkanlarının yoksunluğunu çarpıcı bir şekilde gösterdi. Microsoft, kara tahtada Word dersi veren fenomen öğretmen için harekete geçti.

Bilgisayarın bulunmadığı ve teknolojik imkanların çok sınırlı olduğu bir Afrika köy okulunda yapılması imkansız gibi görününen bilgi ve iletişim teknoloji derslerinin boş kalmaması için Ganalı öğretmen Qwuro Kwadwo’nun bulduğu çözüm dünya genelinde birçok insanın takdirini kazandı.

MİCROSOFT BİLGİSAYAR GÖNDERECEK

Microsoft, kara tahtada Word dersi veren fenomen öğretmen için harekete geçti. Yazılım devi, imkansızlıklar içinde ders vermeye çalışan öğretmene bilgisayar göndereceğini açıkladı.

Geçen hafta yaptığı Facebook paylaşımıyla sosyal medyanın gündemine oturan öğretmen, “Gana okullarında ICT( Bilgi ve İletişim Teknolojileri) öğretmek çok eğlenceli. Kara tahta üzerinde bilgisayar dersi yapıyoruz. Öğrencilerimi çok seviyorum. Bu yüzden onlara öğrettiğim şeyi anlamalarını sağlamam gerekiyor” ifadelerini kullanarak, ders esnasından kareler paylaşmıştı.

Fotoğraflarda, daha önce görsel sanatlar eğitimi alan Kwadwo’nun sınıf tahtasına tebeşirle bir Microsoft Word sayfasını tüm ayrıntılarıyla çizdiği görülüyor.

"BİLGİSAYARI OLMAYAN PEK ÇOK OKUL VAR"

Konuyla ilgili Bored Panda isimli siteye konuşan öğretmen, “Bir şekilde öğrencilerime neden bahsettiğimi anlatmak zorundayım. Resim çizerek onların kafasında en azından bilgisayar kullanmanın nasıl bir şey olduğuna dair bir fikir oluşturuyorum. Ancak, durumun üzücü olduğunun farkındayım. Maalesef Gana’da bilgisayar olmayan ve bu soruna maruz kalan pek çok okul var.”

Etiketler :