MHP'nin af teklifi kadın katillerine de piyango

MHP'nin af teklifi kadın katillerine de piyango
MHP’nin kırmızı çizgi olarak belirlediği ‘kadın katillerine af yok’ söylemi, TCK’ye göre mümkün görünmüyor. Kanunda, cinayet durumunda cinsiyet ayrımı olmadığı için kadın katillerinin infazından da 5 yıl indirilmesinin önü açık.

Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun haberine göre, MHP'nin TBMM Başkanlığı’na sunması beklenen af yasa teklifinde yer alacağı söylenen ‘kapsam dışı suçlar’ arasında ortaya çıkan bir ayrıntı, tartışma yarattı.

Genel Başkan Yardımcısı Fethi Yıldız, önceki gün yaptığı açıklamada, “soykırım, insanlığa karşı suçlar, örgüt, kasten öldürme, kasten öldürmenin nitelikli halleri, insan üzerinde deney, organ doku ticareti, işkence, neticesi sebebiyle ağırlaştırılmış işkence, eziyet, cinsel saldırı, çocukların cinsel istismarı, reşit olmayanla cinsel ilişki, cinsel taciz, devletin birliği ve ülkenin bütünlüğünü bozma, düşmanla işbirliği, Atatürk aleyhine işlenen suçlar, devlete karşı savaşa tahrik” gibi suçların kapsam dışında kaldığına dikkat çekti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de, 24 Haziran seçimleri öncesinde af konusunda açıklamalar yapmış ve affın yasal çerçevesini “çocuk istismarcıları, tecavüzcüler, kadın katilleri, PKK’lılar, FETÖ’cüler hariç olmak üzere” şeklinde belirlemişti. MHP, af yasa teklifini seçim beyannamesine de taşımış ve seçimlerden hemen sonra da af yasa teklifine ilişkin çalışmalar yürütmeye başlamıştı.