MHP'li İzzet Ulvi Yönter yazılanı anlamadı, İlber Ortaylı'ya hakaret etti!

MHP'li İzzet Ulvi Yönter yazılanı anlamadı, İlber Ortaylı'ya hakaret etti!
Ünlü tarihçi İlber Ortaylı'nın Irak'ın kuzeyindeki referandumu ve Türkmenleri kaleme aldığı köşe yazısında, "Erbil, Kerkük bölgesini MHP ile yalnız bırakmak kocaman bir toplum için akıllı bir davranış değildir" sözlerini...

Ünlü tarihçi İlber Ortaylı'nın Irak'ın kuzeyindeki referandumu ve Türkmenleri kaleme aldığı köşe yazısında, "Erbil, Kerkük bölgesini MHP ile yalnız bırakmak kocaman bir toplum için akıllı bir davranış değildir" sözlerini anlamayan MHP İstanbul milletvekili İzzet Ulvi Yönter, ünlü tarihçiye hakaret etti.

Hürriyet gazetesi yazarı tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, Irak'ın kuzeyindeki sözde bağımsızlık referandumunu köşesine taşıdı. "Bize düşen de öncelikle Kerkük ve Erbil’deki bir milyonu aşkın Türk nüfusu yalnız bırakmamaktır" tavsiyesinde bulunan Ortaylı, "Erbil, Kerkük bölgesini MHP ile yalnız bırakmak kocaman bir toplum için akıllı ve onurlu davranış değildir" dedi.

MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter ise bu sözleri MHP aleyhine söylenmiş bir söz olarak algıladı ve ünlü tarihçiye "onursuz" yakıştırmasında bulundu.

MESAJI SİLDİ

Sosyal medyada Yönter'e yönelik milliyetçi kesimlerden tepki yağdı. Okuduğunu anlamamakla eleştirilen MHP milletvekili, daha sonra bu mesajı silmek zorunda kaldı. Ancak ekran görüntüsü alınan mesaj sosyal medyada paylaşılıp, eleştirilmeye devam ediyor.

Etiketler :