MHP'den 'Aladağ raporu'na şerh, AKP'ye eleştiri! "Onlar tarafından makbul kabul edilen FETÖ..."

MHP'den 'Aladağ raporu'na şerh, AKP'ye eleştiri! "Onlar tarafından makbul kabul edilen FETÖ..."
MHP, TBMM Komisyonu'nun hazırladığı Aladağ yangını raporuna muhalefet şerhi koydu.

MHP, Adana'nın Aladağ ilçesinde 10'u öğrenci 12 kişinin hayatını kaybettiği yurt yangınıyla ilgili olarak hazırlanan Meclis komisyon raporuna muhalefet şerhi koydu. Muhalefet şerhinde, "AKP tarafından Gülen Cemaati adıyla anılan ve makbul kabul edilen ve daha sonra nihayet terör örgütü olduğu kendileri tarafından da kabul edilen FETÖ çocukların ve ailelerin dini duygularını istismar ederek semirmiş ve güçlenmiştir" ifadeleriyle AKP'ye eleştiriler de getirildi.

T24'te yer alan habere göre; MHP Adana'nın Aladağ ilçesinde 29 Kasım 2016'da 10'u öğrenci 12 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda öğrencinin yaralandığı yangınla ilgili olarak hazırlanan TBMM Komisyon raporuna 16 sayfalık muhalefet şerhi koydu.

Komisyon üyesi Aydın Milletvekili Deniz Depboylu Komisyon Başkanlığı’na sunduğu şerhte, 1998 yılında 580’in üstünde olan yatılı bölge okulların, yaşanılan sorunlar sebep gösterilerek yarısının kapatıldığını söyledi.

“Hükümetin aldığı kararlarla ortaya çıkan boşluğu denetimsiz evler ve yurtlar doldurmuştur” diyen Depboylu, “Hatta bu boşluktan yararlanan zamanında AKP tarafından Gülen Cemaati adıyla anılan ve makbul kabul edilen ve daha sonra nihayet terör örgütü olduğu kendileri tarafından da kabul edilen FETÖ çocukların ve ailelerin dini duygularını istismar ederek semirmiş ve güçlenmiştir. Bu örgütün Devletimize ve Milletimize verdiği zarar ortadadır” değerlendirmesi yaptı.

Etiketler :