MHP'nin kalesi düştü; Söğüt Belediye Başkanı İYİ Parti'ye geçti!

MHP'nin kalesi düştü; Söğüt Belediye Başkanı İYİ Parti'ye geçti!
MHP'de kurultay talebiyle başlayan süreçten İYİ Parti'nin kuruluş aşamasına kadar yaşanan istifalara bir yenisi daha eklendi. Ancak bu istifa MHP'yi psikolojik olarak etkileyecek türden. Çünkü, Osmanlı Devletinin kuruluş temellerinin...

MHP'de kurultay talebiyle başlayan süreçten İYİ Parti'nin kuruluş aşamasına kadar yaşanan istifalara bir yenisi daha eklendi. Ancak bu istifa MHP'yi psikolojik olarak etkileyecek türden. Çünkü, Osmanlı Devletinin kuruluş temellerinin atıldığı Söğüt'te MHP'li Belediye Başkanı Halil Aydoğdu partisinden istifa ederek İYİ Parti'ye geçtiklerini duyurdu.

Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu, dün gece sosyal paylaşım sitesi Facebook’taki hesabından, ''08.11.2017 tarihi itibariyle Meclis Üyelerimizle birlikte mensubu bulunduğumuz Milliyetçi Hareket Partisi’nden istifa etmiş bulunmaktayız. Kamuoyuna saygılarımla'' yazısını paylaştı.

Bilecik'in Söğüt ilçe belediye başkanı Halil Aydoğdu ve belediye meclis üyeleri mensubu bulunduklarını Milliyetçi Hareket Partisi'nden istifa ettiler.

Söğüt Belediye Meclisi’nde 6 MHP’li, 5 de AK Parti’li meclis üyesi bulunuyor.

MHP'DE SİYASET YAPAMADIK

Halil Aydoğdu, kendisinin yanı sıra MHP’li 6 belediye meclis üyesi, MHP Söğüt eski İlçe Başkanı Ali Islah’ın da aralarında bulunduğu 48 üyenin de MHP’den istifa ettiğini söyledi. Aydoğdu, şu açıklamayı yaptı:

"MHP’de siyaset yapma imkanı kalmadı. Delegeliklerimiz düşürüldü. Yapacak bir şey kalmadı. Madem ki MHP’de bir etkimiz, söz hakkımız ve delegelik, demokratik mücadele hakkımız kalmadı istifa etmeyi uygun gördük. Seçmenimizin de isteği üzerine partiden istifa ederek kurulan İYİ Parti’ye geçme kararı aldık. İYİ Parti’yi kuran sayın Meral Akşener hanım ile işin başından beri beraberiz zaten. Onun düşüncelerini, yapısını ve bu partiyi kurma amacını yakinen gördük. Hayırlı ve güzel bir iş olacağını düşünüyoruz. Başarılı olacağını düşünüyoruz. En azından Türkiye’de hukukun üstünlüğü ve toplumsal huzurun sağlanmasına ciddi anlamda katkı sağlamasını düşünüyoruz."

Etiketler :