MHP, BBP'nin ittifakta olmasını istemiyor

MHP, BBP'nin ittifakta olmasını istemiyor
MHP ile AKP arasında 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimleri için kurulan İttifak Komisyonu'ndan MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, oluşturulan 26 maddelik mutabakata ilişkin açıklamalarda bulundu

MHP ile AKP arasında 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimleri için kurulan İttifak Komisyonu'ndan MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, oluşturulan 26 maddelik mutabakata ilişkin açıklamalarda bulundu. Kalaycı, "Cumhur ittifakı iki parti arasında olmalı" dedi.

Gazete Habertürk'ten Kübra Par yeni düzenlemeye dair tüm soru işaretlerini, ittifak komisyonunda MHP’li heyetin başkanlığını yürüten Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı’ya sordu...

Referandum da MHP'nin oyunda azalma var mı sorusunu Kalaycı şöyle yanıtladı:

Referandumda kimin kime oy attığı tespit edilemez. 1 Kasım seçimlerinde MHP’ye oy vermiş insanlarımızın 16 Nisan’da yapılan Anayasa referandumunda da gerekli desteği verdiğini düşünüyoruz. Bu, neticede bir Anayasa değişikliği, milletvekili seçimi değildi. Ayrıca vatandaşın oy verme kararını etkileyebilecek şekilde, “Türkiye bölünüyor, eyalet sistemi geliyor” şeklinde çok fazla kara propaganda yapıldı. Bu söylenenlerin hepsinin yalan olduğu da çok net bir şekilde ortaya çıktı. O nedenle, referandumdaki oy oranının neden MHP ve AK Parti’nin oylarının toplamını yakalayamadığının cevabı bu.

BBP İLE İTTİFAKI DOĞRU BULMUYORUZ

Kalaycı ittifakın AKP VE MHP arasında olması gerektiğini söyledi. Kalaycı, "Şu an AK Parti ile MHP arasında bir ittifak söz konusu. Sayın Cumhurbaşkanı da buna katılacak başka partilerin her iki siyasi partinin aday listelerinden girebileceğini söyledi. Kanun, her partiye aynı imkânları sunuyor. Ama Büyük Birlik Partisi’nin bu ittifaka ayrı kurumsal kimliğiyle katılmasının MHP olarak çok uygun olmayacağını düşünüyoruz. BBP zaten bizden ayrılarak kurulmuş bir parti." dedi.

BBP ile birleşmenin doğru olmadığını ise şu sözlerle anlattı.

Bu ayrı bir şey. İki parti arasında olmasının daha uygun olacağını düşünüyoruz. 5-6 partili bir ittifak doğru olmaz. İki parti özelinde kalması bizce daha doğru olur.

SEÇİM BARAJI DÜŞMELİ

Kalaycı, şeçim barajının düşmesi gerektiğini de belirterek sözlerini şöye sürdürdü:

Bu pakette yüzde 10 barajıyla ilgili bir düzenleme yok. Kanunda aynen kalıyor. CHP bu konuda eleştiri getiriyor. Sayın Genel Başkanım Devlet Bahçeli Bey, yüzde 10 barajının ağır olduğunu, temsilde adalet açısından bunun gözden geçirilmesi gerektiğini önermişti. Ertesi gün, başta anamuhalefet partisinden olmak üzere, “Baraj korkusu var da o yüzden bunları söylüyor” eleştirileri gelmişti. Bir kişi de o zaman “Sayın Bahçeli doğru söylüyor” demedi.