Mevlüt Çavuşoğlu ile Öztürk Yılmaz arasında Ege adaları tartışması

Mevlüt Çavuşoğlu ile Öztürk Yılmaz arasında Ege adaları tartışması
Meclis Genel Kurulu'nda Dışişleri Bakanlığının bütçesi görüşülürken, Bakan Mevlüt Çavuşoğlu konuşmasında, Yunanistan tarafından işgal edilen Ege adaları ile ilgili geçmişteki konuşmalarına göre daha fazla değindi....

Meclis Genel Kurulu'nda Dışişleri Bakanlığının bütçesi görüşülürken, Bakan Mevlüt Çavuşoğlu konuşmasında, Yunanistan tarafından işgal edilen Ege adaları ile ilgili geçmişteki konuşmalarına göre daha fazla değindi. Çavuşoğlu'nun konuşması sırasında tartışma çıktı. 1996 Kardak krizinden sonra Ege'deki adacıkların fiili ve hukuki durumunda hiçbir değişiklik olmadığını ileri süren Çavuşoğlu'na cevap CHP Dışişlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz'dan geldi.

EGE ADALARI TARTIŞILDI

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde devam eden bütçe görüşmelerinde sıra Dışişleri Bakanlığının bütçesindeydi. Bakan Mevlüt Çavuşoğlu FETÖ ile mücadelen Kudüs'e, Türkiye'nin uluslararası örgütlere üyeliğinden AB ile ilişkilere kadar bir çok konuda konuştu. Ancak konuşmasının en dikkat çekici konusu Ege Denizi'nde Yunanistan tarafından işgal edilen ada ve adacıklarla ilgili oldu.

ÇAVUŞOĞLU: NE OLDUYSA 1996'DAN ÖNCE OLDU

Çavuşoğlu, "1996 KArdak krizinden sonra Ege'deki adacıkların fiili ve hukuki durumunda hiç bir değişiklik olmamıştır. Ne olduysa daha önce olmuştur. Bunun da sorumlusu AK Parti değildir. AK Parti'den önce iktidarda olan partilerdir" diye konuştu.

Konuşması sırasında, CHP sıralarından Çavuşoğlu'na tepki gösterilmesi üzerine karşılıklı atışmalar yaşandı. Çavuşoğlu, atışmalar yaşanırken, "kendi genel başkan yardımcınız söyledi 'Atatürk döneminde işgal edilmiştir.' diye" ifadelerini kullanınca, CHP'li Öztürk Yılmaz daha sert gösterdi, tartışmanın dozu arttı

Çavuşoğlu, "Daha önce işgal edildi beyefendi. 96'dan önce. Duymuyor musun, anlamıyor musun, sağır mısın?" diye sorması Genel Kuruldaki gerilimi yükseltti.

"YUNAN'A GÖZ MÜ YUMACAĞIZ?"

Bakan Çavuşoğlu konuşmasını tamamladıktan, CHP'li Öztürk Yılmaz sataşma nedeniyle cevap hakkı istedi. Kürsüye gelen Yılmaz, "O adalar bugün işgal altında. O adalara sahip çıkmıyorsak, hiç bir zaman sahip çıkamayız. Efendim falan devirde filan devirde olmuş neyse. Yunan Genelkurmay Başkanı oraları silahlandırıyor. Üzerinde Uçuyor. Oralarda adeta şov yapıyor. Biz buna göz mü yumacağız?" diye sordu.

RANDEVU VERİLMEDİ

Çavuşoğlu'nun konunun "milli" mesele olduğunu söyleyerek, muhalefet genel başkanlarının talep etmesi durumunda randevu vermeye hazır olduğunu açıklaması konusuna da cevap veren Yılmaz, "CHP Genel Başkan Yardımcısı olarak iki defa Dışişleri Bakanlığını aradım, ikisinde de randevu verilmedi" dedi.

Etiketler :