Metin Feyzioğlu: Kimse benden Nuriye ile Semih'i evlat edinecek bir sempati içinde olmamı beklemesin

Metin Feyzioğlu: Kimse benden Nuriye ile Semih'i evlat edinecek bir sempati içinde olmamı beklemesin
Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu açlık grevindeki eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça hakkında, "Açlık grevi yapan kişi, bilincini kaybettiğinde, devletin ona ölmemesini sağlamak için müdahale etme yükümlülüğü...

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu açlık grevindeki eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça hakkında, "Açlık grevi yapan kişi, bilincini kaybettiğinde, devletin ona ölmemesini sağlamak için müdahale etme yükümlülüğü var." ifadesinde bulunduktan sonra "Kimse benden Nuriye ile Semih'i evlat edinecek bir sempati içinde olmamı beklemesin" dedi.

RS FM'de yayınlanan Yavuz Oğhan'dan Bidebunudinle programının konuğu olan TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, açıklamalarda bulundu.

'FETÖ'CÜLER AKLANIRSA BİZE GÜN YÜZÜ GÖSTERMEZLER'

FETÖ'nün darbe girişimi ve ardından yapılan soruşturmalara değinerek sözlerine başlayan Feyzioğlu, geçmişten beri mücadele ettiğini belirtti. TBB Başkanı, "Bu şerefsizler, bu hainler aklanacak olursa, vallahi billahi bizlere gün yüzü göstermezler" dedi.

'BU LİSTENİN DEĞERSİZ OLDUĞUNU SÖYLEYEMEM'

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın yargılandıkları davanın duruşmasından önce, avukatlarının tutuklanması hakkında da görüşlerini belirten TBB Başkanı, "Nuriye ile Semih adlı açlık grevi yapan kişilerin tutuklanan avukatlarının tutuklanma gerekçesinde, Nuriye ile Semih'in avukatı olmaları yoktu. Polisin öldürdüğü DHKP-C teröristin üzerinden çıkan listede tutuklanan bazı avukatların adı geçtiği söyleniyor. Ben bu listenin değersiz olduğunu söyleyemem" diye konuştu.

'TAHİR ELÇİ ÇOK DEĞERLİ BİR KİŞİYDİ'

"Yaşam alanlarında çatışmalara son verin" denilen bir basın açıklamasında öldürülen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin çok değerli bir kişi olduğunu ve Elçi'yi PKK'lı olarak suçlamanın yanlış olduğunu ifade eden Feyzioğlu, "PKK terör örgütü, Tahir Elçi'nin öldürülmesiyle ilgili savcılık keşif yaparken, silahlı elemanlarını geri çekip, keşfin yapılmasına izin vermez miydi?" dedi.

'KİMSE BENDEN NURİYE VE SEMİH'İ EVLAT EDİNECEK BİR SEMPATİ İÇİNDE OLMAMI BEKLEMESİN'

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın açlık grevi yapmasına da değinen Feyzioğlu, devletin açlık grevindeki kişilere müdahale etme yükümlülüğü olduğunu şu sözlerle ifade etti: "Açlık grevi yapan kişi, bilincini kaybettiğinde, devletin ona ölmemesini sağlamak için müdahale etme yükümlülüğü var." açıklamasını yaptı.

Metin Feyzioğlu sözlerini "Nuriye ile Semih'i evlat edinecek bir sempati içinde olmamı kimse benden beklemesin" diyerek tamamladı.

Etiketler :