Meteoroloji’den peş peşe son dakika uyarıları! Günlerce sürecek…

Meteoroloji’den peş peşe son dakika uyarıları! Günlerce sürecek…
Meteoroloji'den Marmara'nı kuzeyine ve Karadeniz kıyılarına son dakika sis uyarısı geldi. Son hava durumu raporuna göre sis hadisesi 3 gün devam edecek

Meteoroloji'den Marmara'nı kuzeyine ve Karadeniz kıyılarına son dakika sis uyarısı geldi. Son hava durumu raporuna göre sis hadisesi 3 gün devam edecek. Ayrıca Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman için de gök gürültülü sağanak yağış uyarıları yapıldı. İşte 5 günlük meteorolojik görünüm ve yurtta hava durumu...

İstanbul’un kuzey kesimi bugün puslu bir havaya uyandı. Sabah puslu havaya uyanan vatandaşlar sis hadisenin süresini merak ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden gelen son haberlere göre sis hadisesi 10-12 Nisan tarihleri boyunca devam edecek. Yurdun güneydoğu kesimi ise gök gürültülü sağanak yağışlı olacak.

YOĞUN SİS UYARISI

Marmara'nın kuzeyi ile Karadeniz kıyılarında etkili olan ve hayatı olumsuz yönde etkileyen sis hadisesinin zaman zaman yoğunluğunu artarak devam edeceği tahmin edildiğinden başta hava ve deniz ulaşımı olmak üzere yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

sis

İstanbul’da deniz ulaşımına sis engeli (DHA)

5 İL İÇİN KUVVETLİ SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

Ülkemizin güney kesimlerinde beklenen yağışların; Kahramanmaraş, Gaziantep, Kilis, Adıyaman ve Şanlıurfa çevreleri ile Osmaniye’nin doğu kesimlerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin edildiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, heyelan, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

YURTTA HAVA DURUMU

Yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu, Çankırı, Kırşehir, Gümüşhane, Bayburt ve Erzurum çevreleri ile Ankara’nın kuzey, Kırıkkale’nin kuzey ve doğu kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kahramanmaraş, Gaziantep, Kilis, Adıyaman ve Şanlıurfa çevreleri ile Osmaniye’nin doğu kesimlerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Ege Bölgesi ile Marmara’nın güneyinde pus, Marmara’nın kuzey kıyıları ve Karadeniz kıyı kesiminde yer yer yoğun olmak üzere sis bekleniyor.

meteoroloji-hava-durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı, Karadeniz kıyı kesiminde mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kıyı kesimlerde batı ve güneybatı, iç kesimlerde yer yer kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

İstanbul: Parçalı bulutlu, kuzey kesimleri yer yer yoğun olmak üzere sisli 16

İzmir: Parçalı bulutlu 24

Adana: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 22

Antalya: Parçalı bulutlu 23

Samsun: Parçalı bulutlu, yer yer yoğun olmak üzere sisli 15

Trabzon: Parçalı bulutlu, yer yer yoğun olmak üzere sisli 13

Erzurum: Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 18

Diyarbakır: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 18

Etiketler :