Meteoroloji’den kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji’den kuvvetli yağış uyarısı
Meteoroloji'den Antalya'ya son dakika kuvvetli yağış uyarısı yapıldı. Antalya ve çevresindeki kuvvetli yağışlar yarın da etkisini sürdürecek

Meteoroloji'den Antalya'ya son dakika kuvvetli yağış uyarısı yapıldı. Antalya ve çevresindeki kuvvetli yağışlar yarın da etkisini sürdürecek. Son hava durumu raporuna göre, Marmara'nın güneyi, Ege, Batı Akdeniz, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile İstanbul, Yalova, Mersin, Hatay, Kahramanmaraş, Elazığ, Bingöl, Tunceli, Diyarbakır ve Mardin çevreleri ile Osmaniye'nin güney ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara’nın güneyi, Ege, Batı Akdeniz, Güneydoğu Anadolu’nun batısı ile İstanbul, Yalova, Mersin, Hatay, Kahramanmaraş, Elazığ, Bingöl, Tunceli, Diyarbakır ve Mardin çevreleri ile Osmaniye’nin güney ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağmur ve sağanak, Ege kıyıları ve Batı Akdeniz kıyılarında gök gürültülü sağanak şeklinde olması beklenen yağışların Burdur ve Isparta çevrelerinde kuvvetli, Antalya’nın merkez ve batı ilçeleri ile Muğla çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor.

Kuzey, iç ve doğu bölgelerde sis ve pus hadisesiyle birlikte iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı, rüzgarın genellikle doğu ve güneydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Çok bulutlu 9

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra sağanak yağışlı 15

İzmir: Çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 16

Bursa: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra sağanak yağışlı 15

Adana: Parçalı ve çok bulutlu 19

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların; merkez ve batı ilçelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor) 16

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu 15

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu 15

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu 3

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra sağanak yağışlı 12

ANTALYA’YA KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Antalya merkezi ve batı kesimlerini etkileyen sağanak ve gök gürültülü sağanağın bu akşam ve gece saatlerinde Antalya il merkezinde, yarın da Antalya’nın doğu kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. Yaşanabilecek sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve deniz üzerinde hortum riski gibi olumsuzluklara karşı vatandaşlarla yetkililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

Etiketler :