Meteoroloji'den İstanbul için son dakika uyarısı!

Meteoroloji'den İstanbul için son dakika uyarısı!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, İstanbul'da öğle saatlerinden sonra sağanak yağış başlayacak. Yağışların akşam saatlerinden sonra kuvvetli olması bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, İstanbul'da öğle saatlerinden sonra sağanak yağış başlayacak. Yağışların akşam saatlerinden sonra kuvvetli olması bekleniyor. İstanbul’da etkili olan lodos nedeniyle Atatürk Havalimanı’na inmek isteyen uçaklar, dakikalarca havada tur attı.

Marmara, Kuzey Ege kıyıları, Batı Karadeniz ile Antalya, Burdur, Samsun, Çankırı, Çorum, Amasya, Yozgat, Sivas ve Kayseri çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinden sonra İstanbul ve Çanakkale çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

METEOROLOJİ'DEN FIRTINA UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak ve mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.

Rüzgarın, Genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Ege, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (40-80 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

LODOS UÇAKLARA ZOR ANLAR YAŞATTI

İstanbul’da etkili olan lodos nedeniyle Atatürk Havalimanı’na inmek isteyen uçaklar, dakikalarca havada tur attı. Lodos nedeniyle zor anlar yaşayan uçaklardan bir tanesi ise pisti "pas" geçti.bir uçak ise yakıt kritiğine girdiği için Ankara’ya yönlendirildi.

Lodos nedeniyle Atatürk Havalimanı’ndaki pistlerin yönü de değiştirilirdi. İnişler Ataköy-Florya istikametinden gerçekleştirilirken, kalkışlar ise Sefaköy-Florya yönünde düzenlendi. İniş ve kalkış yapacak uçaklar arasındaki mesafe arttırılırken, iniş için sıraya giren uçaklar da İstanbul hava sahasında yoğunluğa neden oldu. Uçakların sıraya girdiği o anlar kameralara ve radar ekranlarına yansıdı. Kayıtlarda uzun uçak kuyruğu oluştuğu görüldü. Atatürk Havalimanına inmek için sıraya giren uçaklar rüzgar nedeniyle ortalama 30 ila 45 dakika arasında gecikmeli olarak iniş yapabildi.

SEFER İPTALLERİ

İstanbul Deniz Otobüsleri(İDO) ve Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) de, olumsuz hava şartları nedeniyle bazı seferlerini iptal ettiğini duyurdu.

İptal edilen seferler şunlar:

İDO

12:30 Bostanci - Yenikapi - Bandirma Deniz Otobüsü

12:30 Bandirma - Yenikapi Hızlı Feribot

12:30 Bursa-Yenikapi-Kadiköy Deniz Otobüsü

12:50 Kadikoy-Yenikapi-Bursa Deniz Otobüsü

13:30 Bursa-Armutlu-Armutlutk-Yenikapi-Kadiköy Deniz Otobüsü

14:30 Bursa-Armutlu-Armutlutk-Yenikapi-Kadiköy Deniz Otobüsü

15:30 Bandirma - Yenikapi - Bostanci Deniz Otobüsü

BUDO

12:30 tarihindeki İstanbul (Eminönü/Sirkeci) - Bursa (Mudanya) seferi

13:00 tarihindeki Bursa (Mudanya) - İstanbul (Eminönü/Sirkeci) seferi

14:30 tarihindeki İstanbul (Eminönü/Sirkeci) - Bursa (Mudanya) seferi 14:30 tarihindeki İstanbul (Eminönü/Sirkeci) - Armutlu (İhlas) seferi

15:55 tarihindeki Armutlu (İhlas) - Bursa (Mudanya) seferi

BURSA'DA TELEFERİK SEFERLERİ İPTAL

Bursa-Uludağ arasında alternatif ulaşımı sağlayan teleferik de, olumsuz hava koşulları nedeniyle bugün de çalışmayacak. Dünyanın tek halatlı uzun teleferikleri arasında gösterilen ve 20 saniyede bir 8 kişilik vagonların sefer yaptığı Uludağ'a yolcu taşıyan teleferik, şiddetli rüzgar nedeniyle 3 gündür çalışmıyor. Bursa Teleferik AŞ'den yapılan açıklamada, "Tesisimiz şiddetli rüzgar sebebiyle bugün kapalı olacaktır." ifadesi kullanıldı.

Etiketler :