Meteoroloji uyarmıştı: İstanbul'da yağmur başladı!

Meteoroloji uyarmıştı: İstanbul'da yağmur başladı!
İstanbul'da beklenen yağış başladı. Yağmur bulutları nedeniyle hava karardı saat 14:00 sularında Avrupa Yakası ve İstanbul boğazı üzerinde gece görüntüsü oluştu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, başta İstanbul olmak üzere Marmara Bölgesi için sağanak yağış uyarısı yapmıştı. Sağanak yağış saat 14:00 civarında başladı. Özellikle Avrupa Yakası’nın ve Boğaz’ın üzerinde yağmur bulutları birikti. Bulutlar nedeniyle İstanbul Avrupa Yakası’nda hava karardı.

METEOROLOJİ UYARMIŞTI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yapılan son değerlendirmelere göre; bugün öğle saatlerinden sonra İstanbul Avrupa yakası ile boğaz çevresinde, akşam saatlerinde sonra il genelinde yerel olarak görülmesi beklenen gök gürültülü sağanak yağışların, yarın sabah saatlerinde Anadolu Yakası başta olmak üzere etkisini arttırmasının beklendiğini açıkladı. Yağışların yerel olarak kuvvetli olması ve metrekareye 10-40 kg arası yağış düşmesi beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Etiketler :