Mesut Yılmaz'ın oğlu Yavuz Yılmaz intihar etti! Mesut Yılmaz İstanbul'a geldi

Mesut Yılmaz'ın oğlu Yavuz Yılmaz intihar etti! Mesut Yılmaz İstanbul'a geldi
İstanbul'da eski başbakan Mesut Yılmaz'ın işadamı oğlu Mehmet Yavuz Yılmaz, Beykoz Konakları'ndaki evinde ölü olarak bulundu. Olayın intihar olduğu bildiriliyor

İstanbul'da eski başbakan Mesut Yılmaz'ın işadamı oğlu Mehmet Yavuz Yılmaz, Beykoz Konakları'ndaki evinde ölü olarak bulundu. Olayın intihar olduğu bildiriliyor. Acı haberi ABD'de alan baba Mesut Yılmaz programını yarıda keserek Türkiye'ye döndü. İş adamı Abdurrahim Albayrak da açıklama yaparak, "Ne Mesut Yılmaz'ın ne de Berna Hanım'ın olaydan haberi yok" dedi.

Eski başbakan Mesut Yılmaz’ın 38 yaşındaki oğlu Mehmet Yavuz Yılmaz’ın hayatını kaybettiği olay sabah saatlerinde ortaya çıktı. İddiaya göre ailesi yurtdışında olan Mehmet Yavuz Yılmaz, evde tek kalıyordu. Sabah saatlerinde koruma polisler Beykoz Vilları’ndaki evin kapısını çaldı açan olmadı. Koruma Polisleri Yılmaz’a telefonla da ulaşamayınca, çilingir çağırıldı. Kapı çilingir yardımıyla açıldı. İçeriye giren polisler, Yılmaz’ı kanlar içerisinde buldu. Yavuz Yılmaz’ın hayatını kaybettiği anlaşılınca Emniyet’e bilgi verildi.

MESUT YILMAZ İSTANBUL'A GELDİ

Mesut Yılmaz ve eşi Berna Yılmaz ise akşam saatlerinde ABD’den Türkiye’ye döndü. Türk Hava Yolları’nın Los Angeles’tan kalkan tarifeli uçağıyla saat 19.30’da Atatürk Havalimanı’na gelen Mesut Yılmaz ve eşini yakınları karşıladı. Mesut Yılmaz daha sonra havalimanından beraberindeki konvoyla havalimanından ayrıldı.

İNTİHAR İDDİASI

İstanbul Emniyeti’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü olay yerine sevk edildi. Yapılan ön incelemede, Yavuz Yılmaz’ın başına ateş ederek intihar ettiği belirlendi.  Polisin olay yerindeki çalışması sürüyor. İlk gelen bilgilere göre Mehmet Yavuz Yılmaz ruhsatlı tabancası ile canına kıymış.

VALİ VE EMNİYET MÜDÜRÜ DE GELDİ

İstanbul Valisi Vasip Şahin ve istanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan da olay yerinde incelemelerde bulundu.

ALBAYRAK: “NE MESUT YILMAZ’IN NE DE  BERNA HANIM’IN OLAYDAN HABERİ YOK”

Mehmet Yavuz Yılmaz’ın cenazesi Adli Tıp Kurumu morgundan alındı. Adli Tıp Kurumu önünde açıklama yapan Abdurrahim Albayrak, "Üzüntümüz çok büyük. Maalesef Mesut Yılmaz beyin ve Berna hanımın haberleri yok. Çünkü ABD’ye bir tedavi için gitmişlerdi. Normal gelişleri bu akşamdı. Sabah olay olduğunda uçaktaydılar. Şu anda haberleri yok. Ben de havalimanı gideceğim uçaktan almak için. Zaten uçakta internetleri kapattırdık ki kimse bilgi veremesin ona. Ama nasıl söyleyeceğiz nasıl yapacağız Allah bilir" diye konuştu.

"ANLIK BİRŞEY. BİLEMİYORUZ"

Albayrak, olayın intihar olup olmadığı yönündeki bir soruya "Böyle bir ölüm Allah kimsenin başına vermesin. Önce Beykoz Devlet Hastanesi'ne gittik. Orada bakıldı. Sonra Adli Tıp Kurumu'na geldik. Zincirlikuyu'ya götürüyoruz. Anlık birşey. Bilemiyoruz. Bir Allah şahit" yanıtını verdi. Abdurrahim Albayrak, cenazenin defniyle ilgili henüz bir plan olmadığını söyledi.

BAKAN SOYLU: OLAYLA İLGİLİ İNCELEME VE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

İçişleri Bakanı Süleman Soylu bütçe görüşmelerinde, Yavuz Yılmaz’ın ölümüyle ilgili açıklama yaptı.  Bakan Soylu “Eski Başbakanlarımızdan eski Rize Milletvekili Mesut Yılmaz ve Berna Yılmaz hanımın oğlu bu sabah 09.00’da İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün verdiği bilgi doğrultusunda vefat ettiğini öğrendik. Olayın haber alınması üzerine vali ve emniyet müdürü ile temas kurduk. Sayın Yılmaz şu anda ABD’den dönüyor. Uçak yoculuğunda. Biz amcalarıyla temas kurduk. Allah mekanını cennet eylesin. Olayla ilgili arkadaşların incelemeleri sürüyor. Ben de Yılmaz Ailesi ve Yılmaz’ı sevenlere başsağlığı diliyorum. Allah rahmet eylesin.” dedi.

ÖLÜM HABERİ HEMŞERİLERİNİ DE ÜZDÜ

Beykoz Konakları'ndaki evinde silahla vurulmuş halde bulunan 38 yaşındaki Yavuz Yılmaz'ın ölümüyle ilgili soruşturma sürerken, eski Başbakan Mesut Yılmaz’ın memleketi Çayeli ilçesinde olayı haber alan hemşerileri de hüzne boğuldu. Bölgede esnaf İsmail Reyhanoğlu, ölüm haberini üzüntüyle karşıladıklarını ve Mehmet Yavuz Yılmaz’ın Rize’ye geldiğinde kendilerine uğradığını anlattı. Reyhanoğlu, "Haberi bugün televizyondan öğrendim çok üzgünüz. Bu şekilde vefat etmesi üzücü. Hemşehrileri olarak Sayın eski Başkanımız Mesut Yılmaz ve ailelerine başsağlığı diliyoruz. En son kendisini 4 yıl önce görmüştüm. Hepimizin tüm Rize’nin başı sağ olsun. Babasının Rize’ye çok hizmetleri vardır” dedi.

“MERT, DELİKANLI BİR ÇOCUKTU”

Emekli gazeteci Necati Tuzcu, Mesut Yılmaz’ın bütün Rize gezilerini yakından takip ettiğini ve oğlunu yakından tanıdığını ifade ederek “Başbakanlık döneminde tüm gezilerinde yakınan bulunmuşluğum vardı. Bu vesile ile oğlunu da tanıyorum. Ölümüne çok üzüldük. Bütün akrabalarına ve Rizelilere başsağlığı diliyorum. Yavuz çok mert, delikanlı bir çocuktu” diye konuştu

Çayeli ilçesinde işletme sahibi olan Muhammet Bayraktar da Yavuz Yılmaz’ın iyi bir insan olduğunu kaydederek, “Haberi basından öğrendik çok üzgünüz Allah yardımcıları olsun. Büyük bir kaybımız. Babasını tanırdım kendisini tanımazdım. İyi bir insan olduğunu biliyorum" ifadelerinde bulundu.

Etiketler :