Mesut Yılmaz'dan 15 yıl sonra çarpıcı itiraf!

Mesut Yılmaz'dan 15 yıl sonra çarpıcı itiraf!
Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin idamın kalkmasındaki rolü üzerine sorulan bir soruyu yanıtladı. Yılmaz, "büyük fedakarlık yaptı

Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin idamın kalkmasındaki rolü üzerine sorulan bir soruyu yanıtladı. Yılmaz, "büyük fedakarlık yaptı. idamın kaldırılması için oylamaya katılmayız, engellemeyiz de" demişti" ifadesini kullandı.

Mesut Yılmaz'dan 15 yıl sonra çarpıcı itiraf!

Mesut Yılmaz'dan 15 yıl sonra bir itiraf geldi.

Yılmaz, Hürriyet Gazetesi Yazarı Ertuğrul Özkök'ün "idamın kalkmasında bahçeli'nin itirazı oldu mu?" sorusuna yanıt verdi.

Mesut Yılmaz, "büyük fedakarlık yaptı. idamın kaldırılması için oylamaya katılmayız, engellemeyiz de demişti" ifadesini kullandı.

Bahçeli, 2010'da katıldığı programda, konu ile ilgili olarak, "7 saat 23 dakika tartıştık. ben infazı savundum ama Erdoğan'ın meclis'teki vekillerinin yarısı idamın kaldırılması yönünde oy kullandı" demişti.

PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın idamı ile ilgili talep o dönemde meclise gönderilmeyince idamdan kurtulmuş cezası ağırlaştırılmış müebbet hapse çevrilmişti.

Etiketler :