Mert Irmağı alarm veriyor

Mert Irmağı alarm veriyor
Samsun’daki Mert Irmağı, atıklar nedeniyle oluşan kirli görüntüsü ve çevreye yaydığı kötü kokuyla alarm veriyor. Yöre halkı önlem alınmasını istiyor.

Samsun’da, İlkadım ve Canik ilçelerinin sınırında yer alan, şehir merkezinden geçerek Karadeniz’e dökülen Mert Irmağı, atıklar nedeniyle oluşan kirli görüntüsü ve çevreye yaydığı kötü koku nedeniyle alarm veriyor. Irmağın şehir içerisinden geçtiği 3.5 kilometrelik bölümünde gözle görülür oluşan kirliliğe karşı yöre halkı önlem alınmasını istiyor.

Samsun Çevre Platformu Sözcüsü Mehmet Özdağ, Mert Irmağına kanalizasyon atıklarının bırakıldığını belirterek, “Hiçbir önlem alınmadan ırmağın çevresel atıklarla kirletildiğini görüyoruz. Rüzgârın ters estiği bir yer ve yaz günlerinde burada kokudan durmak mümkün değil. Kesintisiz olarak bu şehir, 20 yıldır aynı anlayış ve aynı ekiple yönetiliyor. Mert Irmağının sağ ve solunda çevresel düzenlemelerin yapılmamış olmaması üzücü. Onu da bir kanara koyalım; kent için ciddi bir çevre sağlığı sorunu oluşturan bu atık yönteminin çözülmemesi çok vahim bir durum. Samsun’a yakışmıyor” dedi.

‘KENTİN EN ÖNEMLİ SORUNU’

Irmakta oluşan kirlilikten rahatsız olduklarını ifade eden Özdağ, “Biz bunun kentin en önemli sorunlarından biri olduğunu düşünüyoruz. Bir an önce denize döküldüğü noktada hiç olmazsa 3,5 kilometre içeriye doğru olan noktada yerleşimin yoğun olduğu yerde, Samsun’a yakışır bir çevre düzenleme yapılması gerekiyor. Rekreasyon alanları ve çevresel düzenlemeler ile ticari bakış açısı ve kaygı taşımadan kamusal bir bakış açısıyla nehrimizin bize ve kentimize kazandırılmasını bekliyoruz” dedi.

Etiketler :