Merkez Bankası kararı sonrası İnce’den açıklama

Merkez Bankası kararı sonrası İnce’den açıklama
Türkiye içinde döviz türünde sözleşmelerin Türk lirasına çevrilmesi zorunluluğu getirilirken Merkez Bankası da faiz artırımına gitti

Türkiye içinde döviz türünde sözleşmelerin Türk lirasına çevrilmesi zorunluluğu getirilirken Merkez Bankası da faiz artırımına gitti. Muharrem İnce Merkez Bankası’nın kararının açıklanmasının ardından Twitter hesabından yaptığı paylaşımlar ile iktidarın ekonomi politikalarını eleştirdi.

Menkul ve gayrimenkul alım satım ile kiralama sözleşmelerinde döviz üzerinden belirlenmiş bedellerin 30 gün içinde Türk Lirası’na dönüştürülmesiyle ilgili Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Söz konusu kararı eleştiren İnce, serbest piyasanın olmazsa olmazının sözleşme serbestisi ve mülkiyet hakkı olduğunu belirterek, “Tek adamda simgeleşen kötü yönetim, artık gün geçmiyorki adeta piyasaları karıştıracak, güveni sarsıp yok edecek ve gelecekten ümidi kestirecek bir düzenleme yapmasın” görüşünü dile getirdi.

“EKONOMİYİ TOPYEKÜN İFLASIN EŞİĞİNE GETİRECEKTİR”

Sosyal medya hesabı Twitter’dan açıklama yapan İnce, şu ifadeleri kullandı:

Serbest piyasanın olmazsa olmazı, sözleşme serbestisi ve mülkiyet hakkıdır. Yapılan düzenlemelerin bu haklara zarar vermesi, piyasa ekonomisinin işleyişine darbe vurmakta ve ekonomi istihdam ve refah yaratamamaktadır.

Tek adamda simgeleşen Kötü Yönetim, artık gün geçmiyor ki adeta piyasaları karıştıracak, güveni sarsıp yok edecek ve gelecekten ümidi kestirecek bir düzenleme yapmasın.

​Düzenleme ile döviz cinsinden sözleşmelerin TL ye dönmesi zorunluluğu, döviz kredisi alarak proje geliştirenleri ve üretim yapanları yükümlülüklerini yerine getiremeyecek noktaya taşıyacak ve maalesef zaten ağır aksak işleyen ekonomiyi topyekün iflasın eşiğine getirecektir.

Buradan çağrım, Ekonomik ve Sosyal Konseyin derhal toplanması ve yapılan düzenlemelerin günü birlik değil, sistematik ve bütüncül bir bakış açısıyla yapılmasının sağlanmasıdır. Kaybedecek bir günümüz bile kalmamıştır.

Etiketler :