Merkel'den İncirlik yorumu: Türkiye ile diyalog sürmeli

Merkel'den İncirlik yorumu: Türkiye ile diyalog sürmeli
Merkel, İncirlik'ten çekilme kararı ile ilgili ilk kez konuştu ve diyaloga devam sinyali verdi

Son günlerde gündemde geniş yer tutan ve Almanya-Türkiye arasındaki krizin son halkası olan İncirlik’ten çekilme kararına ilişkin Merkel ilk kez konuştu. Merkel, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “İncirlik’ten çekilsek de Türkiye ile diyalog sürmeli” dedi.

Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen’in 260 Alman askeri ile tornado uçaklarının İncirlik’ten çekme planı Bakanlar Kurulu'nda bugün erken saatlerde kabul edildi.

SÜREÇ PARLAMENTER ZİYARETİ İLE BAŞLAMIŞTI

Almanya'nın İncirlik'ten ayrılması süreci, Ankara ile Berlin arasında yaşanan “parlamenter ziyareti” kriziyle başlamıştı.

Türkiye, İncirlik'teki Alman birliğini ziyaret etmek isteyen Alman parlamento üyelerinden oluşan heyete, heyetteki bazı isimlerin bölücü terör örgütüne yönelik sıcak tavır ve açıklamalarını gerekçe göstererek izin vermemişti.

KONU İÇ POLİTİKA MESELESİ HALİNE GELDİ

Konu Almanya'da büyük yankı uyandırmış ve iç politika meselesi haline gelmişti.

Son olarak Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel hafta başında Ankara'yı ziyaret ederek sorunu çözmeyi denemişti. Ancak bu ziyarette de uzlaşma sağlanamayınca, Alman hükümeti bugün yaptığı toplantıda, İncirlik'teki asker ve uçaklarını çekme kararı aldı.

Etiketler :