Yeni parti için tuhaf iddia: Bozkurt ve Türkeş yasaklanıyor mu?

Yeni parti için tuhaf iddia: Bozkurt ve Türkeş yasaklanıyor mu?
Meral Akşener öncülüğünde kurulacak yeni partiye ilgi günden güne artarken, ortaya "Bozkurt işareti ve Türkeş fotoğrafları yasaklanacak" iddiası atıldı.Kurulacak yeni partiye kitleler halinde MHP'den istifalar sürerken, Koray...

Meral Akşener öncülüğünde kurulacak yeni partiye ilgi günden güne artarken, ortaya "Bozkurt işareti ve Türkeş fotoğrafları yasaklanacak" iddiası atıldı.

Kurulacak yeni partiye kitleler halinde MHP'den istifalar sürerken, Koray Aydın'ın da katılımıyla vitrini oluşturmaya başlayan Meral Akşener ve ekibi yeni partinin hazırlıklarını gizlilik içinde devam ediyor.

Siyasi merkeze yerleşmeyi hedefleyen harekette tüzük, program, amblem, isim ve işaret çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, ser verilip sır verilmemeye özen gösteriliyor.

Bugüne kadar parti ismiyle alakalı Koray Aydın katıldığı bir televizyon programında yeni kurulacak olan partinin adının "Merkez Demokrat Parti" olabileceğini, ancak bunun da son karar olmadığını açıklamıştı.

Bugün gündeme düşen bir iddia ise şaşkınlık yarattı. Habertürk’ten Saliha Çolak,  kaynağı olmayan "Yeni partide Bozkurt işareti yapılamayacak. Alparslan Türkeş'in resmi de asılmayacak." iddiasıyla bir haber yazdı.

Bununla ilgili ilk tepki, Meral Akşener'in yol arkadaşı Bağımsız Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ'dan geldi. Özdağ, "Bozkurt bir partinin değil, Türk milletinin tarih ve kültürünün ayrılmaz bir parçasıdır. Yasaklanamaz." açıklamasını yaptı.

Özdağ dışında Meral Akşener'e yakın bir çok isim de sosyal medyada böyle bir durumun söz konusu olmadığını vurgularken, genel olarak "şekille uğraşmayın, parti programını bekleyin" benzeri açıklamalarda bulundu.

Eski MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin de, "Yeni partiye Türkeş'in resmi,bozkurt işareti gibi spekülasyonlarla yaklaşmayın. Bekleyin programı çıksın onu eleştirin. Ama telaş tabi" dedi.

Etiketler :