Merdan Yanardağ'dan flaş Halkbank iddiası

Merdan Yanardağ'dan flaş Halkbank iddiası
ABC Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, dün geceki Halkbank olayıyla ilgili çarpıcı bir iddia ortaya attı.

Dün gece bir anda döviz kurlarının neredeyse yarı yarıya düşmesiyle gündeme bomba gibi düşen Halkbank olayı ile ilgili iddiaların ardı arkası kesilmiyor. Halkbank'tan gelen 'kısıtlı sayıda işlem yapılabilmiştir' açıklaması sosyal medya platformlarında 'kim, ne kadar döviz aldı?', 'burnumuza pis kokular geliyor' gibi yorumlara neden olmuştu. Birçok sosyal medya kullanıcısı, düşük kurdan aldıkları dövizlerin dekontunu paylaşmıştı.

Bu kez, ABC Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ'dan çok çarpıcı bir iddia geldi. Yanardağ, kişisel Twitter hesabı üzerinden, Halkbank'ın dün gece doların 6.55'ten işlem gördüğü esnada 3.72'den 3.3 milyon dolar; 4.72'den de yaklaşık 700 bin euro sattığını öne sürdü.

Yanardağ, "İktidar kimi zengin ettiğini derhal açıklamalıdır. Dolar ve avro alanlar kimdir?" diyerek iktidarı hesap vermeye ve konuyu aydınlatmaya davet etti.

Halkbank'ta yaşanan bu akıl almaz olay daha çok konuşulacak gibi görünüyor. Ancak henüz iktidar kanadından ve bakanlardan hiçbir açıklama yok. Olayın yaşandığı sırada Tweet atan AKP'li milletvekili 'Yeliz' lakaplı Ahmet Hamdi Çamlı dışında. Çamlı, Halkbank'a siber saldırı olduğunu iddia etmişti.

Etiketler :