Meral Akşener’den karar sonrası ilk açıklama

Meral Akşener’den karar sonrası ilk açıklama
MHP'de seçimli olağanüstü kurultayın önünü açan tüzük kurultayı ile ilgili nihai karar verildi. 16 Haziran 2016 tarihli Olağanüstü Genel Kurul'da alınan tüm kararlar 'yok' sayıldı. Yani muhalif isimler kaybetti

MHP'de seçimli olağanüstü kurultayın önünü açan tüzük kurultayı ile ilgili nihai karar verildi. 16 Haziran 2016 tarihli Olağanüstü Genel Kurul'da alınan tüm kararlar 'yok' sayıldı. Yani muhalif isimler kaybetti. Kararla birlikte gözler; Meral Akşener, Ümit Özdağ, Sinan Oğan gibi MHP'den ihraç edilen isimlerin siyasi gelecekleri ile ilgili alacakları kararlara çevrildi. Meral Akşener konuyla ilgili ilk değerlendirmesinde "Kongre iptal oldu. Tam 10 dakikada dava bitti. 10 dakikada verilecek bir karar için bir yıl beklendi. 700 delegenin iradesi yok sayıldı. Adaletin ruhuna El Fatiha" dedi.

MHP geçtiğimiz yıl 19 Haziran günü kurultaya gitmiş; Meral Akşener, Ümit Özdağ, Koray Aydın ve Sinan Oğan, Bahçeli’nin karşısına rakip olarak çıkmıştı. Ancak söz konusu kurultay Bahçeli yönetiminin yani Genel Merkez’in girişimiyle mahkemeye taşınmış ve aradan geçen sürede yılan hikayesine dönmüştü. İşte bugün tartışmalı kurultay ile ilgili karar verildi. Mahkeme; tüzük kurultayının yürütmeyi durdurmasına yönelik talepleri değerlendirdi ve nihai kararını verdi. Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi 19 Haziran 2016 tarihli Olağanüstü Genel Kurulu iptal etti. Genel Kurul’da alınan tüm kararlar yok sayılacak.

FOTO:DHA - MHP'nin 19 Haziran 2016'daki kongresi yılan hikayesine döndü.

AKŞENER PARTİ KURABİLİR

Meral Akşener önceki gün yaptığı açıklamada “19 Haziran 2016 kurultayın yapıldığı gün. Bugün bir yıl oldu. AKP iki kongre yaptı. Yarın (bugün) mahkememiz var. Adalet nerede göreceğiz” demişti. Meral Akşener ve diğer isimlerin bugün çıkan karar sonrası siyasi kariyerlerini yeniden şekillendirmeleri bekleniyor. Kulislerde Akşener’in parti kurabileceği en çok konuşulanlar arasında.

‘ADALETİN RUHUNA EL FATİHA’

Kongre döneminde MHP Genel Başkan adayı olan ve sonra partisinden ihraç edilen isimlerden Meral Akşener konuyla ilgili ilk değerlendirmesinde “Kongre iptal oldu. Tam 10 dakikada dava bitti. 10 dakikada verilecek bir karar için bir yıl beklendi. 700 delegenin iradesi yok sayıldı. Adaletin ruhuna El Fatiha” dedi.

SİNAN OĞAN: MÜCADELEMİZ SÜRECEK

Meral Akşener gibi kongre sürecinin ardından MHP’den ihraç edilen ‘adaylardan’ Sinan Oğan ise ‘mücadele sürecek’ vurgusu yaptı.

İşte Oğan’ın yaptığı ilk açıklama “Geçtiğimiz yıl yaptığımız kurultay AKP’nin talimatlandırılmış Hakimlerince iptal edildi. Kurultay kararları yok sayıldı. Bu karar göstermiştir ki, Türkiye’de Adalet iktidarın emrindedir. Adalet Hakimlerin vicdanları yerine Hükumetin talimatıyla yapılıyor. Dün FETÖ’nün emrine giren Adalet bugün AKP’nin emrindedir. Bugün en acil konu Adalet’i iktidar ve FETÖ tahakkümden kurtarmaktır. Adalet’i tahakkümden kurtarmadan Türkiye normalleşemeyecek, ülkede demokrasi sağlanamayacaktır. Talimatlandırılmış emir kulu hakimler ve mahkemeler MHP delegesinin  özgür iradesinin üstünde değildir, olamaz.  MHP’de Ülkücü İrade’yi hakim kılana ve Türkiye’de de Adaleti tesis edene kadar mücadelemiz sürecektir…”

Etiketler :