Meral Akşener'den hükûmete "Kuzey Irak" tepkisi

Meral Akşener'den hükûmete "Kuzey Irak" tepkisi
Yeni parti kurma çalışmalarına devam Meral Akşener, bir yandan da gündeme ilişkin açıklamalar yapmaya devam ediyor. Kuzey Irak'ta gerçekleştirilen gayri meşru referandumla ilgili hükûmetin tutumunu eleştiren Akşener, yazılı...

Yeni parti kurma çalışmalarına devam Meral Akşener, bir yandan da gündeme ilişkin açıklamalar yapmaya devam ediyor. Kuzey Irak'ta gerçekleştirilen gayri meşru referandumla ilgili hükûmetin tutumunu eleştiren Akşener, yazılı açıklama yaptı.

Twitter hesabından paylaştığı "Kuzey Irak referandumu üzerine" başlıklı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

"Mesele Türkiye Cumhuriyetinin inisiyatif alanıdır. Bugün yaşananlar dün yaptıklarımızın sonucudur. Nereden ve kimden gelirse gelsin onu daraltacak bir gelişme tabidir ki kabul edilemez. Inisiyatif alanı ülkenin tamamı içindir.

Ülkeyi yönetenler iddialı beyanatlar vermeseydiler ve Türkiye hiç bir girişimde bulunmasaydı daha iyi olurdu. Hiç olmazsa muhataplarımız bizi daha akıllı ve güçlü zannederdi.

Sınırı kapatamayıp, tatbikatı üst düzeye çıkarmak bizim için israf, seyredenler için espri konusu olmaktan öteye gitmez. Dış Politikada "durumu geçiştirmek" şeklinde okunur.

Netice olarak:

Türkiye kendi sorunlarında ve kendi sınırlarında bile ana aktör olmaktan çıkmıştır"

Etiketler :