Meral Akşener ve Temel Karamollaoğlu'ndan ÖSO açıklaması

Meral Akşener ve Temel Karamollaoğlu'ndan ÖSO açıklaması
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ak Parti ile CHP arasındaki Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tartışmalarıyla ilgili olarak, " İstiklal Savaşı'ndaki milli mücadele ruhu, Kuvayi Milliye ile yan yana getirilmesini birebir durup dururken,...

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ak Parti ile CHP arasındaki Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tartışmalarıyla ilgili olarak, " İstiklal Savaşı'ndaki milli mücadele ruhu, Kuvayi Milliye ile yan yana getirilmesini birebir durup dururken, tekrar bir kavga çıkarma hali olarak görüyorum. Evet ÖSO bizim açımızdan şimdilik tanımı ile dost unsurlardır" dedi.

Meral Akşener ve Temel Karamollaoğlu'ndan ÖSO açıklaması

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, beraberindeki heyet ile birlikte İYİ Parti Genel Merkezini ziyaret etti. Ziyarette Karamollaoğlu ve beraberindeki heyeti İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve yardımcıları karşıladı. Her iki heyet, Akşener'in makam odasında yaklaşık 45 dakika süren bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşme sonrası Akşener ve Karamollaoğlu, birlikte açıklamalarda bulundu.

Akşener, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Türkiye'nin içerisinde bulunduğu şartlar üzerinde bir görüşme gerçekleştirdik" dedi. Karamollaoğlu ise iadeyi ziyarette bulunduklarını kaydederek, "Artık seçim atmosferine girildi sayılır. Tabi burada başkanlık sistemine geçildiği için uyum yasalarının bir an önce çıkarılması gerekir" diye konuştu.

Bir gazetecinin, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Salı günü Meclis grup toplantısında yaptığı konuşmada Kuvayi Milliye çıkışı vardı, ÖSO'yu tanımlarken. Bu Kuvayi Milliye çıkışını nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusuna ilk olarak Karamollaoğlu cevap verdi. Karamollaoğlu, "Şu anda içeriğini bilmediğimiz ÖSO nasıl bir yapıya sahip, Suriyeliler deniliyor. O noktada ben şahsen yorum yapmak istemiyorum" dedi.

Akşener ise aynı soruya, "Kuvayi Milliye, yani bu tür tanımlamalara, tariflere gerek yok, ihtiyaç yok. ÖSO ile ilgili olarak Türkiye'yi yönetenlerin yapacağı tanım 'dost unsurlar' olmalıdır. Dolayısıyla birlikte bir yol yürünüyor, bu yolun nasıl yüründüğü, onların içinde kim var, kim yok resmi bilgilerimiz yok bizim. Ama ordumuz bir müdahale için yolda. Mehmetçiğimiz büyük bir kahramanlık gösteriyor. Dolayısıyla bu harekâtın kalkıp da işte İstiklal Savaşı'ndaki milli mücadele ruhu, Kuvayi Milliye ile yan yana getirilmesini bire bir durup dururken, tekrar bir kavga çıkarma hali olarak görüyorum. Evet ÖSO bizim açımızdan şimdilik tanımı ile dost unsurlardır. Burada bırakmak lazım" diye cevap verdi.

Akşener ayrıca, Ak Parti ve MHP arasında kurulan ittifakın kendi açıları tarafından bir sakıncası olmadığını bildirerek, "Ama buradaki tanıma şiddetle itiraz ediyorum. O da şu; 'milli ve yerli' geri kalanın tamamı gayri milli. Biraz utanmasalar hain haline getirilecek. Bunu şiddetle reddediyorum. Böyle bir tanımı doğru bulmuyorum" diye konuştu.

Akşener, ayrıca Karamollaoğlu ile seçim de alınacak olan tedbirle ile görüştüklerini kaydetti.