Meral Akşener: Hiçbir gazeteciyi mahkemeye vermeyeceğim

Meral Akşener: Hiçbir gazeteciyi mahkemeye vermeyeceğim
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener sinemada The Post filmini izledi. Vietnam savaşı sırasında, ABD yönetiminin, gerçekleri yazan Amerikan basınına baskısını, Amerikalı gazetecilerin bununla mücadelesini anlatan film...

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener sinemada The Post filmini izledi. Vietnam savaşı sırasında, ABD yönetiminin, gerçekleri yazan Amerikan basınına baskısını, Amerikalı gazetecilerin bununla mücadelesini anlatan film öncesi Akşener basın özgürlüğüne vurgu yaptı.

"HİÇBİR GAZETECİYİ MAHKEMEYE VERMEDİM"

"Basına sansür uygulamak çok yanlış bir şey. İçişleri bakanlığım döneminde hem de şu zamana kadar hiçbir gazeteciyi mahkemeye vermedim. Sadece aileme şerefime ve namusuma laf edenler bir de bana FETÖ'cü diye iftara atanları mahkemeye verdim. Ben hem şu an hem de vakti zamanında bir çok gazeteci tarafından en ben çok eleştirildim. Ama ne olursa olsun mahkemeye vermedim.

AFRİN OPERASYONU

Afrin operasyonunda Mehmetçiğimize Allah yardımcı olsun. Ama Cumhurbaşkanı'nın çıkıp sürekli "biz Afrin'e gireceğiz" açıklamaları oradaki düşmanlarımızın bize karşı tuzaklar kurmasını sağlar."

FİLMİN KONUSU

1970’lerin başında The Washington Post’un araştırmacı gazetecileri, Amerika Birleşik Devletleri’nin Vietnam’a 25 yıldan uzun süredir yaptığı müdahaleleri gösteren çok gizli belgeleri ele geçirmişlerdir. Bu belgeler devlet sırrı niteliğindedir ve yayınlayıp yayınlamama kararı, gazetenin genel müdürü Katherine Graham (Meryl Streep) ve genel yayın yönetmeni Ben Bradlee’ye (Tom Hanks) kalmıştır. Belgeleri yayınlayan gazete, müthiş bir sansasyon yaratır, ancak Graham ve Bradlee Amerikan devletini karşılarına almıştır ve hapse dahi girmeleri artık söz konusudur.

Etiketler :