Meksika'da 8.2'lik deprem: Enkazlarda 27 kişinin cesedine ulaşıldı

Meksika'da 8.2'lik deprem: Enkazlarda 27 kişinin cesedine ulaşıldı
Meksika açıklarında meydana gelen 8.2 büyüklüğündeki depremde 27 kişi öldü

Pasifik Okyanusu'nda meydana gelen son yüzyılın bölgedeki en şiddetli depreminde, Meksika'da en az 27 kişi hayatını kaybetti. Depremin büyüklüğü 8.2 olarak açıklanırken, Meksika Cumhurbaşkanı Enrique Pena Nieto, ölü sayısının artabileceğini söyledi.

Deprem, 1985 yılında Mexico City'i vuran ve binlerce kişinin ölümüne neden olan depremin büyüklüğünü de aşarak, tarihe geçti.

ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi, Pasifik Okyanusu'nda 70 km derinlikte meydana gelen depremin merkez üssünün Meksika'nın Pijijiapan kentinin 87 kilometre güneybatısı olduğunu duyurdu.

TSUNAMİ UYARISI

Meksika ile bölge ülkeler Guatemala, El Salvador, Kosta Rika, Nikaragua, Panama ve Honduras için ise tsunami uyarısı verildi.

Pasifik Tsunami Uyarı Merkezi, tsunami dalgalarının "gel-git düzeyinin üç metre kadar üzerine ulaşma ve Meksika kıyılarında görülme ihtimali bulunduğunu" açıkladı.

Yaşanan depremin ardından Meksika açıklarında büyüklükleri 4.3 ve 5.7 arasında değişen çok sayıda artçı sarsıntı yaşandı.

Başkent Mexico City'de elektrik kesintileri yaşanırken, depremde önemli bir hasar almadığı bildirildi. Mexico City ve Chiapas eyaletlerinde ise okullar tatil edildi.

Etiketler :