Meksika lideri Obrador lüks uçağını satıyor

Meksika lideri Obrador lüks uçağını satıyor
Meksika'da Başkanlık seçimlerini kazanan Andres Manuel Lopez Obrador, seçim kampanyası sırasında satmayı vadettiği için lüks başkanlık uçağınının derhal satılacağını söyleyerek, "Satın alacak kişiye uçağı törenle bizzat ben teslim edeceğim" dedi.

Temmuz'da düzenlenen seçimleri kazanan yeni Devlet Başkanı Obrador, kendisinden önce kullanılan lüks başkanlık uçağıyla ilgili, "Ülkede bu kadar yoksulluk varken binmeye utanırım" demişti.

Boeing Dreamliner 787-8 tipi uçağı satılığa çıkaran Obrador, "Tüm dünyaya sesleniyorum. Açık artırmada kelepir fiyatına alacağınız bu konforlu, modern uçağın restoranı ve yatak odası var. İçi çok geniş. Mesele sadece fiyatı değil. Şöhreti de var" diye konuştu.

"Sarayın masrafı çok, kültür merkezi yapacağım"

Tartışmalı uçağın yıllık masrafının 25 milyon dolar olması nedeniyle Obrador bu parayı ödemeyeceğini bildirmişti. Bu arada Obrador sadece lüks uçağını değil, Cumhurbaşkanlığı sarayını da kültür merkezine dönüştürerek tasarruf edeceğini açıklamıştı. Obrador ayrıca cumhurbaşkanlığı korumalarının görevine son vereceğini, her sabah 07.00'de basın toplantısı düzenleyerek "ülkenin tarihsel dönüşümü" için yapılacakları anlatacağını söylemişti.