Mehmet Şimşek'ten MTV zammı açıklaması

Mehmet Şimşek'ten MTV zammı açıklaması
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek MTV zammıyla ilgili yeni açıklamalarda bulundu. Şimşek, "Hiçbir hükümet durup dururken vergileri artırmaz. Önümüzdeki sene sadece savunma harcamalarımı yeni silah sistemlerini almak için

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek MTV zammıyla ilgili yeni açıklamalarda bulundu. Şimşek, "Hiçbir hükümet durup dururken vergileri artırmaz. Önümüzdeki sene sadece savunma harcamalarımı yeni silah sistemlerini almak için. Terörle mücadele için karşı karşıya tehditleri caydırmak için önümüzdeki sene 17-18 milyar liralık ilave bir harcama yapacak" diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek NTV canlı yayınında açıklamalarda bulunuyor. İşte Şimşek’in açıklamalarından satır başları:

Gelir vergisi reformu tekrar gözden geçirildi. ben inanıyorum ki şartlar da uygun yeniden revize edildi metin. Önümüzdeki yılın ilk yarısında hayata geçer.

Vergi tabana yayılacak. Gelirlerin kalitesini artıracak. Önemli ölçüde dolaylı vergilere bağımlı haldeyiz. Bir takım düzenlemelerle vergi oranlarını artırmadan bir takım imtiyazları kaldırarak bir takım açıkları kapatarak gelirleri kalıcı yukarı çekeceğiz.

Önemli ölçüde kalite konusunu bir kenara bırakırsak gelirler yukarı çekiliyor. Bu kez tasarruf yapacağız demiyoruz.

Yakında bütçe açıklandığında göreceksiniz. Cari harcamalar konusunda reel olarak düşürüyoruz. Her sene deflatör kadar harcama imkanı verirken artık vermeyeceğiz. Cari harcamalar düşecek. Bunlar üretken olmayan harcamalardır.

Emniyetin ihtiyaç duyduklarını katmıyorum. Kastım binek araçlar bugüne kadar neyle idare ettilerse bundan sonra böyle idare etmek lazım. Biz kamu olarak üzerimize düşeni yapacağız. Kamuda tasarruf dönemi çok güçlü tasarruf dönemi. Başbakanımızın başkanlığında bütün yatırımcı bakanlarımız gelecekler yatırım planlarını sunacaklar.

Gelirleri artırma noktasında güçlü bir çaba var bütçe rakamlarına bu yansıyacak. Sadece e-ticaret yapacağız demiyoruz. Politikaları oluşturduk.

Maliye Bakanımıza başbakanımız bu konuyu tevdi ettiler. İnanıyorum ki kısa süre içinde bu nasıl bir düzenleme olacak açıklanacak. Hiçbir hükümet durup dururken vergileri artırmaz. Ben birkaç programda ifade ettim. Önümüzdeki sene sadece savunma harcamalarımı yeni silah sistemlerini almak için. Terörle mücadele için karşı karşıya tehditleri caydırmak için önümüzdeki sene 17-18 milyar liralık ilave bir harcama yapacak. MTV’den gelecek gelir 2018 sonrası alınacak araçlara bakmak için yeni ilave tedbirimizden 2 milyar TL civarı. Sadece savunma sanayi harcamaları alacağımız tedbirlerin 3’te 2’sine denk geliyor.

Böyle bir durumda iki seçeneğimiz var. Ya daha çok borçlanacağız. Daha çok borç daha yüksek faiz demek. Gelecek nesillerin daha çok borçlanması demek. Yatırıma hizmete gidecek kaynağın faize gitmesi demek. Biz bir tercih yaptık. Kamu harcamalarını özellikle savunmayı vergi gelirleri ile yapalım dedik. Eğer açığınızı çok artırırsanız finansal istikrarı da riske atarsınız.

Etiketler :