Meğer aylarca aracında saklanmış: O FETÖ'cü yakalandı

Meğer aylarca aracında saklanmış: O FETÖ'cü yakalandı
İstanbul’da, FETÖ/PDY’nin Deniz Kuvvetleri Marmara Bölgesi “Ümitçiler” yapılanması sorumlusu Ersin K. aylardır gizlendiği aracında gözaltına alındı. Araçtaki aramada buruşturulup atılan bir peçete arasında SD kart ele geçti

İstanbul’da, FETÖ/PDY’nin Deniz Kuvvetleri Marmara Bölgesi “Ümitçiler” yapılanması sorumlusu Ersin K. aylardır gizlendiği aracında gözaltına alındı. Araçtaki aramada buruşturulup atılan bir peçete arasında SD kart ele geçti. Ele geçen dijital malzemelerde Bylock kayıtlarına da ulaşıldığı bildirildi.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Milli İstihbarat Teşkilatı,(MİT) FETÖ/PDY’nin 2012 yılından 15 Temmuz darbe girişimine kadar Deniz Kuvvetleri Marmara Bölgesi “Ümitçiler” yapılanması sorumlusu Ersin K.'nın yakalanması için yürüttüğü çalışmada ulaşılan bir bilgi üzerine operasyon düzenlendi. Örgütteki kopuşların engellenmesi için 2012'de oluşturulan Ümitçiler yapılanmasının İmamı olan Ersin K’nın gizlendiği ev basıldı. Evde bulunamadı.

Hürriyet'te yer alan habere göre sürdürülen çalışmada, Ersin K’nın aylardır otomobilinde yatıp kalktığını belirledi. Gizlendiği araca operasyon düzenlendi. Ersin K. gözaltına alındı. Araçta yapılan aramalarda buruşturulup atılan bir kağıt mendil arasında, SD kart bulundu.

Şüphelinin aracında ele geçirilen dijital malzemeler arasında bazı Bylock kayıtlarına da ulaşıldığı bildirildi. Bylock üzerinden kaydedilen bir telefon rehberinin de ele geçtiği bildirilirken, operasyonda binlerce dolar para da bulundu. Emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye çıkarılan Ersin K. tutuklandı.

Etiketler :