Medyada şok gelişme: Bir dev daha bırakıyor!

Medyada şok gelişme: Bir dev daha bırakıyor!
Medyada şok gelişme... Habertürk Gazetesi kapanıyor... AKP’ye yakın internet sitesi haberi duyurdu, Halk TV de Ciner Grubuna yakın kaynaklara olayı doğrulattı.

Habertürk Gazetesi Türkiyenin en büyük holdinglerinden Ciner Medya Grubuna ait.

Türkiye'de Medyanın Amiral Gemisi Hürriyet Gazetesi dahil Doğan Medya Grubunun, AKP'ye yakın Demirören Grubuna satılarak, havuza devredilmesinden sonra ana akım medyayı temsil eden tek medya kuruluşu olarak Habertürk, kamu hizmeti sorumluluğunu üstlenerek kitle haberciliği yapmaya çalışıyordu.

Fatih Altaylı, Oray Eyin, Sevilay Yılman ve Serdar Turgut gibi muhalif gazetecilerin yer aldığı Habertürk gazetesi, Doğan Grubunun satışından sonra merkez medyada tek kalmıştı.

Seçimlerden önce Cumhurbaşkanlığına adaylığı konuşulan eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün bahçesine inen helikopterle Genelkurmay Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Sözcü'sünün ziyareti haberi Ciner'i zor durumda bıraktı. Habertürk internet gazetesi sayesinde Türkiye bu ziyaretten haberdar olmuştu. Ancak bu haberin zaten iktidar baskısını ensesinde hisseden Ciner’i iyice bunalttığı konuşulmuştu.

Habertürk bu haberi giren internet gazetesi sorumlusunu işten çıkartmak zorunda kalmıştı.

AKP’nin 24 Haziran seçimini kazanmasının ardından durum değerlendirmesi yapan Ciner Grubu, medyadan küçülerek çekilme kararı aldı.

Halk TV'nin edindiği bilgiye göre Ciner Grubu seçim sonuçlarını değerlendirerek üzerindeki baskılar nedeniyle öncelikle gazeteyi kapatıyor. Habertürk, internet gazetesi olurken, Blomberg TV ve Habertürk TV hakkındaki kararın ise önümüzdeki günlerde netleşeceği belirtiliyor.