Meclis Başkanı İsmail Kahraman'a 5 milyon TL değerinde araç alındı: Mercedes Maybach S600

Meclis Başkanı İsmail Kahraman'a 5 milyon TL değerinde araç alındı: Mercedes Maybach S600
CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, "Atatürk'ün resmine dahi tahammül edemeyen Kahraman, içi ambulans şeklinde donatılan araca Meclis bütçesinden beş milyon lira verdi" dedi. (Haberde kullanılan araç resmi temsili, bire bir aynı araç modelidir)

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, "Atatürk'ün resmine dahi tahammül edemeyen Kahraman, içi ambulans şeklinde donatılan araca Meclis bütçesinden beş milyon lira verdi" dedi.

TBMM'de düzenlediği basın toplantısında konuşan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, "TBMM bütçesi har vurup harman savruluyor" ifadesini kullandı. Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın Alman Mercedes Benz Maybach S 600 marka araç aldırdığını belirten Yarkadaş, "Arabanın içine, bir ambulansta olması gereken her şeyi koydurmuşlar. Kahraman, gezen bir hastaneyle dolaşacak" dedi.

Benzeri aracın Türkiye'deki satış ilanı eski parayla 7 trilyon TL

Kahraman'ın, Meclis'te taşeron olarak çalışan işçilerin servislerini bir süre önce kaldırttığını belirten Yarkadaş, "İşçilerin servisleri tasarruf tedbiriyle kaldırıldı. Taşeron işçiler, şimdi işe gidip gelmekte zorlanıyor. Meclis Başkanı ise Alman marka araçla caka satmaya hazırlanıyor" diye konuştu.

Kahraman'ın aracı meclisin garajına çektirdiğini ve kullanmak için meclisin kapanmasını beklediğini söyleyen Yarkadaş, "Sözleşmeyi iptal edin ve aracı geri verin. Halkın parasını çarçur etmeyin" çağrısını yaptı.

Meclis'in mevcut ve seki başkanları için Audi A 8 Long araçların tahsis edildiğini belirten Yarkadaş, Meclis Başkanı Kahraman'a bir de soru sordu. Yarkadaş, "Meclis başkanları için tahsis edilen Audi A 8 Long aracı oğlunuz mu kullanmaktadır?" dedi.

Meclis Başkanı Kahraman'ı soruları hakkında açıklama yapmaya davet eden Kahraman, konuya ilişkin soru önergesi verdiğini de belirtti. Yarkadaş, "Kahraman tüm sorularımızı 'özel hayata giriyor' diyerek geri yolluyor. Bakalım bu sorulara hangi cevabı verecek?" diye konuştu.

"LAİKLİĞİN ALTINA ATOM BOMBASI KONULUYOR"

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Meclis'e getirilen imamlara nikah kıyma yetkisi verilmesi üzerine de düşencelerini açıkladı. Yarkadaş, "AKP iktidarı, dini istismar etmek için yeni adımlar atıyor. Bir yandan cihad eğitimi, diğer yandan imamlara ve müftülere nikah kıyma yetkisi veriliyor. Bunlar gerici adımlardır ve gericilerin sırtını sıvazlamaktır" dedi.

"Laikliğin altına atom bombası konuluyor" diyen Yarkadaş, "Bu tasarı, çocuk evliliklerini ve çocuk tecavüzlerini teşvik edecektir. AKP iktidarı, dini istismar edebilmek için, yeni bir sosyal yara açıyor. Yaptıkları hiçbir koşulda meşru ve mazur görülemez. Medeni Kanun'u ortadan kaldırmak, anayasayı ihlal etmektir ve suçtur" ifadesini kullandı.​

ANAYASA'DA LAİKLİK OLMAMALI DEMİŞTİ!

Kahraman, geçen yıl İslam Ülkeleri Akademisyen ve Yazarlar Birliği'nin (AY-BİR) İstanbul'da düzenlediği "Yeni Türkiye Konferansı"nda laikliğin yeni anayasada olmaması gerektiğini söyleyerek tepkileri üzerine çekmişti Kahraman, "Anayasa inanca göre tasnif edildiğinde, bu 82 Anayasası da, 61 Anayasası da dindar anayasalardır. Neden? Resmi tatiller, Kurban Bayramı, Ramazan Bayramı'dır. Din dersleri mecburidir ve inanca dayalı bir yapısı vardır. Yani seküler değildir, dindar anayasadır. Laiklik tarifi de ona göre olmalıdır. Laiklik bir kere yeni anayasada olmamalıdır. Böyle bir şey olmamalıdır. Dindar anayasa meselesinden anayasamızın kaçınmaması lazım. Dini olarak bahsetmesi lazım...Yeni ve dindar bir anayasa olmalı." demişti.

CHE'YE KATİL DEMİŞTİ

Rize'de gerçekleştirilen fetih programında konuşan Meclis Başkanı Kahraman, Türk gençlerine tarihimizin anlatılarak sevdirilmesi gerektiğine vurgu yaparak, Che Guevara örneğinden yabancılara karşı duyulan sevgiyi eleştirmişti.

Kahraman, “Devlis var. Yani Liseli Devrimciler. Che Guevara’nın gömleklerini giymişler. Che 39 yaşında öldürülen, bizzat kendisinin infazlar yaptığı bir katil kişilik. Bir gerilla. Bolivya’da, Küba’da, Güney Amerika’da faaliyette bulunan bir eşkıya benim liseli gencimin yakasında, göğsünde olamaz. Olmamalı. Bağı yok benimle. Köküm bir değil. Tarihim bir değil. Benim kendi tarihim ve insanlarım var. Onlarla övüneceğim. Garip. Fatih’i Dünya tanıyacak ama Türkiye tanımayacak" demişti.

TÜRKİYE'YE EKONOMİK YAPTIRIMDAN SÖZ EDEN ALMANLARIN ARABASI!

Türkiye ile Almanya arasında bir süredir karşılıklı atışmalarla kriz devam ederken, Meclis Başkanına TBMM bütçesinden 5 milyon TL değerindeki Mercedes Benz Maybah S600 alınması da tepkilerin bir başka boyutu oldu. Almanya'nın Türkiye'ye yönelik ekonomik yaptırım uygulama tehditlerinin bu üst sınıf lüks aracı kapsam dışında tuttuğu anlaşılıyor.

Etiketler :