MEB'in cihat içeren müfredatına karşı imza kampanyası! Çağrı yaptılar...

MEB'in cihat içeren müfredatına karşı imza kampanyası! Çağrı yaptılar...
MEB'in yeni müfredatına karşı eleştiride bulunana vatandaşlar imza kampanyası başlattı.

Milli Eğitim Bakanlığı açıklanan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi müfredatında Atatürk’e ilişkin tüm bölümleri çıkarttı, 'İslamda temel ibadet' olarak ekledi. MEB'in müfredatına karşı imza kampanyası başlatıldı. Bunun üzerine vatandaşlar imza kampanyası başlattı.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersin müfredatını açıkladı. Müfredatta Atatürk’e ilişkin tüm bölümlerin ve Atatürk’ün adının kaldırılması dikkat çekti. Ayrıca yeni düzenlemede cihat da “İslamda temel ibadet” olarak eklendi. Geri çekilmesi için imza kampanyası başladı Laiklikliğin daraltıldığı, Atatürk'e ilişkin tüm bölümlerin kaldırıldığı ve cihatın 'İslamda temel ibadet'olarak düzenlendiği Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin müfredatının geri çekilmesi için imza kampanyası başlatıldı.

İmza kampanyasında açıklamasında, "Biz, şimdinin ve geleceğin anne babaları olarak; çocuklarımız, kardeşlerimiz, küçüklerimiz için mutsuz, umutsuz ve endişeliyiz. Çocuklarımızın aydınlık bir geleceğe, gülerek bakmasını istiyoruz. İlköğretim seviyesinde okutulacağı duyurulan yeni müfredat programında; bilimsel bilgi kısıtlanırken, zorunlu din dersi içerisinde okutulmak üzere cihat ve şeriat hukuku programa dahil edildi. Müfredatı gericileştirmek yerine Bakanlıktan beklentimiz; Çocukların yurt olanaklarından yoksun bırakılıp cemaat yurtlarına mahkum edilmemesini, bu yurtlarda istismara uğramaması veya yanarak ölmemesini sağlamasıdır.Diyanet'e Kuran kursları için bedelsiz hazine arazisi tahsis etme yetkisi vermek yerine, çocuklara ücretsiz yurt olanağı sağlamasıdır.Çocuk evliliklerinin ve çocuk işçiliğinin önlenmesi konusunda ilgili bakanlık ve birimlerle ortak çalışmalar yürütmesi; tüm çocukların eşit, parasız, bilimsel eğitime ulaşımı konusunda imkan yaratmasıdır." denildi.

Etiketler :