Maymunlar Cehennemi: Savaş

Maymunlar Cehennemi: Savaş
Maymunlar Cehennemi: Savaş, eleştirmenlerce beğenilen ve gişe rekorları kıran üçlemenin en önemli bölümünde yönetmen Matt Reeves ve yıldız oyuncularıyla hızla gelişen maymun ve insan karşılaşmasıyla seyirciyi dünyanın kontrolünün hangi...

Maymunlar Cehennemi: Savaş, eleştirmenlerce beğenilen ve gişe rekorları kıran üçlemenin en önemli bölümünde yönetmen Matt Reeves ve yıldız oyuncularıyla hızla gelişen maymun ve insan karşılaşmasıyla seyirciyi dünyanın kontrolünün hangi tarafın eline geçeceğine dair öfke ile kaynayan bir dünyaya sürüklüyor. İzleyiciler insan uygarlığının kaderini sonsuza dek belirleyen ve maymun lideri Caesar'ın genç toplumunu yeni bir eve götürmek için duygusal arayışlarına, hatta inançları arasındaki savaşına tanık olacaklar.

Ailesine olan inancı ve onuru karşısında ruhunun intikam isteğiyle yüzleşecektir. Filmde hem askeri hem de duygusal olan bir hikaye işleniyor. Türler arasındaki barış çöktüğü ve baskın bir Albay'ın önderliğinde savaşan bir grup insan askerin planladığı saldırıyla, Caesar düşünülemez kişisel bir kayıpla ve ruhuna çöken karanlıkla karşı karşıya kalır. Şimdi, acımasız dürtülerle ve maymunları özgürlüğe kavuşturabilme becerisine dair şüpheleriyle boğuşuyor. Fakat maymunların çatışmalardan sağ çıkabilmeleri için, Caesar bu yolda onlara liderlik etmek zorunda. Empati ve merhamet, hem dünyada hem de kalbinde neredeyse kaybolduğu bir dönemde Caesar, gelecekle ilgili umutlarını gerçekleştirmek için, dostluk duygusu ve vizyon arayışına girer.

Nefes kesici, büyük fikirler ve güçlü hikaye anlatımıyla Maymunlar Cehennemi: Savaş, bir uygarlığı şekillendiren değerleri araştırdığı için seriyi efsanevi inançların yeni alemlerine itiyor. Hepsi, Andy Serkis'in görkemli performansı olan Caesar ve Weta Digital'in çığır açıcı görsel efektleriyle hayat buluyor. Ayrıca seriye geri dönen Karin Konoval, Caesar'ın güvenilir danışmanı Maurice olarak; Terry Noter, Caesar'ın sağ kolu olarak ; Judy Greer, Caesar'ın eşi Cornelia olarak ve Toby Kebbell da, Koba olarak karşımıza çıkıyor. Unutulmaz yeni karakterlerde, iki kez Oscar adayı olan ve yalnızca kıyamet yanlısı bir savaşın insanoğlunu kurtarabileceğine inanan küstah bir insan albay olarak Woody Harrelson; en koyu saatlerinde maymunlara duygu ve mizah getiren ve yalnız bir şempanze olan Bad Ape olarak Steve Zahn; maymunlar ve insanlık arasında beklenmedik bir bağlantı haline gelen insan çocuğu Nova olarak Amiah Miller; çarpıcı ama endişeli beyaz bir goril olan Winter olarak Aleks Paunovic; Caesar'ın Gorilla teğmeni ve Nova ile bağ kuran Luca olarak Michael Adamthwaite; ve Albay'ın "eşek"i olarak çalışan Rex olarak Ty Olsson seyircinin karşısına çıkıyor. Gelgitler homo sapiens'e karşı döndüğünde, bir düzine anahtar karakter de dahil olmak üzere her zamankinden daha fazla sayıda maymun seyirciyle buluşuyor ve görüntü yönetmeni Michael Seresin'in ustaca gözü altında 65 mm'de çekilen ve oscar kazanan Michael Giacchino tarafından heyecanlandırıcı bir skora getirilen film ilk kez engebeli, donmuş dağlar ve kar dünyasında çekildi. Maymunlar Cehennemi: Şafak Vakti'nden sonra bir üst aşamaya geçmek için seriye dönen Reeves için üçüncü filmin büyük ölçekli hedefi açıktı: gittikçe daha dik ve yetenekli - aynı zamanda lanetli ve sorgulayan bir film yapmak. Film yalnızca savaşın içine değil aynı zamanda Caesar'ın kendi en insani içgüdülerine karşı savaştığı psikolojik bölgeye de giriyor.

-Hikmet Aydoğan

Etiketler :